Echipa nationala Marius Man a dezvăluit secretul calificării la EURO 2024. Speră la rezultate bune în meciurile amicale ale României

Data publicării:
Captură de ecran FRF TV
Captură de ecran FRF TV

Fotbalistul celor de la Pisa a spus care sunt ingredientele succesului selecționatei României, dar și cum trebuie să abordeze meciurile amicale de la începutul lunii iunie.



Echipa națională a României joacă două meciuri amicale, înainte de a porni spre competiția din Germania, care debutează pe 14 iunie. Tricolorii vor întâlni reprezentanții Bulgariei marți, 4 iunie, ca trei zile mai târziu să înfrunte fotbaliștii din Liechtenstein.

Programul celor două meciuri amicale:

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein

Lotul preliminar convocat de selecționerul Edi Iordănescu poate fi accesat AICI.

În ceea ce privește EURO 2024, programul României stă în felul următor:

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Marius Man: „Mi-era dor de națională”

Marius Man a ajuns printre primii în cantonamentul de la Mogoșoaia, oferind o serie de declarații privind așteptările jucătorilor la EURO 2024. Fotbalistul celor de la Pisa a afirmat că debutul său în tricoul naționalei, în cadrul echipei Under 21, l-a motivat în carieră. Atunci, în octombrie 2019, jucătorul a văzut cartonașul roșu după doar 56 de secunde: „Am zis atunci că acel pas nefericit mă va duce într-un moment frumos și iată că sunt acum la EURO. Îmi doresc mult să marchez pentru echipa națională, dar fac munca murdară cu mare plăcere, dacă România câștigă”, a spus Marius Marin.

„De abia așteptam momentul ăsta, pentru că-mi era dor...tot timpul îmi este dor să mă întorc acasă, ca să zic așa, pentru că aici mă simt cel mai bine. În primul rând, chiar după acel meci...eram cu părinții mei, eram foarte distrus pe plan sentimental, pentru că îmi doream foarte mult să joc la echipa națională și s-a întâmplat acel episod în care am luat roșu după un minut și jumătate...

Chiar vorbeau cu părinții mei și acesta trebuie să fie punctul de pornire ca să pot debuta la echipa națională... Și așa s-a întâmplat, mulțumită lui Dumnezeu...”, a povestit Marius.

Unitatea și spiritul de echipă, secretele selecționatei României

Marius a menționat și lucrurile pe care le-a avut în plus lotul echipei naționale de acum, față de edițiile trecute ale competiției: „Unitate și spirit de echipă - cred că asta ne-a adus la un Campionat European.”, a spus el.

Întrebat dacă visează la un prim gol în tricoul naționalei, Man a răspuns: „Cred că...să marchez la echipa națională...cea mai mare mândrie pentru mine a fost să joc, darămite să marchez...Numai să facem o figură frumoasă și să adunăm puncte. Am demonstrat că suntem o echipă unită, o echipă care își dorește să facă performanță. Cred că așa ar trebui să continuăm de acum încolo, pentru că unitate și grupul ne-a adus la Campionatul European.”, a mai afirmat Man.

Meciurile dinaintea Campionatului, foarte importante

Fotbalistul a mai spus că partidele amicale jucate de naționala României, înainte de participarea la EURO 2024, au o importanță aparte: „Trebuie să dăm imediat un semnal la aceste jocuri, pentru că multă lume o să se uite la aceste două meciuri, așa că trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate, pentru că sunt ultimele teste înainte de Europene.”, a mai spus Marius Man, pentru FRF.tv

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?