Echipa nationala Marius Șumudică a dat verdictul: golurile Belgiei, rezultatele erorilor personale ale „tricolorilor”. „Nu îl văd pe Edi responsabil”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul român a analizat prestația „tricolorilor” din al doilea meci de la EURO 2024, pierdut în fața selecționatei Belgiei, scor 2-0.Marius Șumudică: „Nu ne-au bătut la jocul de echipă, ne-au bătut individual”

„Șumi” a examinat jocul formației „tricolore”, spunând că selecționerul Edi Iordănescu nu poate fi tras la răspundere în urma partidei pierdute în fața belgienilor, ci jucătorii români, care au greșit în anumite momente ale meciului.

„Eu nu am văzut în viața mea să iei gol din aut de poartă. Minge lungă de 80 de metri… E lege, unul sare, ceilalți trei fac pâlnie în spatele său. Aceeași problemă între fundașii centrali și la golul anulat al lui Lukaku.

Scapă printre fundașii centrali, după care marchează. Au fost niște greșeli personale, după părerea mea. Eu nu îl văd pe Edi responsabil de rezultat. Sunt mult mai puternici decât noi. Nu ne-au bătut la jocul de echipă, ne-au bătut individual.

În sistemul 3-3-3, tu ai doar un om de bandă. De multe ori, Lukebakio intra în interior și îl lăsa pe Castagne să stea în bandă. Nu este vina lui Mihăilă neapărat. Dacă tu joci cu Mihăilă pe banda stângă și cu Bancu, ei ar trebui să răspundă de fundașul și de extrema dreaptă. În opinia mea, Mihăilă trebuia să intre în fundașul central al lor, să-l blocheze pe construcție.

Ei aveau superioritate la mijloc. Onana a jucat fără om. În spatele lui Stanciu și Răzvan Marin intrau Tielemans și Kevin De Bruyne și primeau mingea. Noi, dacă nu am fost compacți cum am fost cu Ucraina, nu am mai putut să îi prindem.

Nu avem fundaș stânga. Nu ai cum să schimbi linia de fund după ce câștigi cu 3-0. Dacă nu se îmbolnăvea Mihăilă la primul meci, tot el ar fi început. Din punct de vedere defensiv, Coman a jucat bine cu Ucraina. Coman și-a făcut treaba într-un sistem al Ucrainei 4-2-3-1.”, a declarat Marius Șumudică, conform Fanatik.

CITEȘTE ȘI Gigi Becali, nemulțumit că Florinel Coman a rămas pe banca de rezerve: „Nu schimbi echipa câștigătoare!”

Chiar dacă naționala României a fost învinsă de selecționata Belgiei, aceasta rămâne pe prima poziție în Grupa E. Meciul cu Slovacia de miercuri, 26 iunie, este foarte important pentru calificarea echipei „tricolore” în optimile competiției.

Programul și rezultatul parțial al României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 3-0)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 2-0)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel