Fotbal international Massimiliano Allegri, mai bun în Serie A decât Carlo Ancelotti sau Luciano Spalleti. Record impresionant al antrenorului italian

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italianul Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, este primul tehnician care depăşeşte bariera celor 1000 de puncte acumulate în Serie A. 



După victoria obţinută de Juventus duminică, 3-2 cu Frosinone, Massimiliano Allegri a ajuns la 1002 puncte acumulate în SERIE A ca antrenor. El îi devansează, astfel, pe Luciano Spaletti, cu 996 de puncte, Giovanni Trapattoni, cu 950 de puncte, Carlo Ancelotti, cu 948 de puncte sau Gian Piero Gasperini, cu 867 de puncte. 

Pe această listă, între primii 20 de mai află, de asemenea, alte nume mari: Fabio Capello, Marcello Lippi, Maurizio Sarri, Walter Mazzarri, Roberto Mancini, Claudio Ranieri, Stefano Pioli şi Simone Inzaghi.

Juventus Torino, clubul la care Massimiliano Allegri a petrecut cel mai mult timp, l-a felicitat pe antrenor pe contul său oficial de pe reţeaua X.

În cursul carierei sale de antrenor, Allegri a cucerit 6 "Scudetti" (campionate), 4 Cupe şi 3 Supercupe ale Italiei.

El este legat prin contract de "Bătrâna Doamnă" până în iunie 2025, scrie Agerpres.

Juventus e pe locul 2 în Serie A 

uventus Torino s-a impus la limită duminică, pe teren propriu, 3-2, în faţa celor de la Frosinone, într-un meci contând pentru etapa a 26-a din Serie A.

Dusan Vlahovic (3, 32) şi Daniele Rugani (90+5) au marcat golurile torinezilor, pentru oaspeţi punctând Walid Cheddira (14) şi Marco Brescianini (27).

Juventus, cu 57 de puncte, se află pe locul 2 în clasament, la 6 puncte de liderul Inter Milano, care are însă două partide mai puţin disputate. Frosinone este pe locul 16, cu 23 de puncte, înregistrând patru înfrângeri consecutive în ultimele cinci runde.

Aşa cum se ştie, Monza a câştigat cu scorul de 2-0, în deplasare, sâmbătă seara, partida disputată cu Salernitana, şi rămâne neînvinsă în ultimele cinci etape.

Reuşitele lui Daniel Maldini (78) şi Matteo Pessina (83) au adus cele 3 puncte oaspeţilor, care acum se află pe poziţia a 11-a în clasament, cu 36 de puncte.

Salernitana rămâne "lanterna roşie", locul 20, cu 13 puncte, şi cel mai probabil va juca în eşalonul secund în sezonul viitor.

Într-o altă partidă, Genoa a trecut cu 2-0, acasă, de Udinese. Mateo Retegui (36) şi Mattia Bani (40) au marcat golurile genovezilor, care momentan sunt pe locul 12, cu 33 de puncte. Udinese este pe locul 15, cu 23 de puncte.

Echipa Empoli, cu internaţionalul român Răzvan Marin integralist, s-a impus cu 3-2 pe terenul celor de la Sassuolo.

Pe Stadio Mapei, gazdele au marcat prin Andrea Pinamonti (54, penalty) şi Gian Marco Ferrari (77), oaspeţii punctând prin Sebastiano Luperto (11), M'Baye Niang (64, penalty) şi Simone Bastoni (90+4).

Marin a oferit pasele decisive la primul şi ultimul gol marcate de oaspeţi.

Empoli are acum 25 de puncte şi este pe locul 13, în timp ce Sassuolo este pe 17, cu 20 de puncte, fără victorie în ultimele cinci etape.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel