Formula 1 Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Chinei și bifează a patra victorie din sezon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul en-titre și lider al campionatului mondial de Formula 1 a reușit să se impună pentru a patra oară în acest sezon, din totalul de cinci curse desfășurate.



Verstappen pare de neoprit

Liderul campionatului mondial de Formula 1 și campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câștigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial, scrie AFP.

Plecat din pole-position, olandezul i-a devansat pe britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) și pe coechipierului său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, următorii doi clasați.


Verstappen bifează astfel a 58-a victorie în cursele de Mare Premiu, a patra din actualul sezon (în cinci curse din cele 24 programate), și primul succes în China. Pilotul batav câștigase sâmbătă și proba de sprint din cadrul acestui MP.

Formula 1 a revenit în China după o absență de cinci ani, ultimul Grand Prix găzduit de această țară având loc în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Marele Premiu al Chinei a urmat celor desfășurate în acest an în Bahrain, Arabia Saudită, Australia și Japonia.

După Shanghai, caravana „Marelui Circ” se va îndrepta către Statele Unite, pentru Grand Prix-ul de la Miami (Florida), prevăzut pe 5 mai, scrie Agepres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel