Formula 1 Max Verstappen dă asigurări: „Pentru moment, viitorul meu este la Red Bull”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Olandezul a ținut să amintească tuturor că actuala colaborare cu echipa Red Bull este, în continuare, valabilă.Verstappen rămâne la Red Bull

Triplul campion mondial Max Verstappen a anunțat, joi, înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami, că nu intenționează să se despartă de echipa Red Bull, la o zi după plecarea inginerului Adrian Newey, transmite AFP.

„Pentru moment, viitorul meu este la Red Bull”, a spus, într-o conferință de presă, pilotul olandez, care este legat de echipa austriacă până la finalul anului 2028.

Zvonurile despre plecarea lui Verstappen au prins tot mai mult contur în ultimele săptămâni, după izbucnirea conflictului intern, în februarie, după acuzațiile de „comportament nepotrivit” formulate de o angajată la adresa directorului Christian Horner, exonerat de o anchetă internă.

Plecarea lui Newey, marele artizan al succesului echipei Red Bull, unde lucra din 2006, cu șase titluri mondiale la constructori și șapte la piloți, ar fi legată de lupta pentru putere, potrivit BBC, relansând zvonurile legate de viitorul lui Verstappen, care este în conflict cu Horner.

Verstappen a ținut să dezmintă zvonurile despre existența unei oferte de la Mercedes, care i-ar fi promis 150 de milioane de euro.

„Chiar dacă ar fi fost adevărat, 150 de milioane... Banii nu sunt criteriul pentru care aș pleca în altă parte. Sunt mulțumit cu ce am câștigat până acum. Ceea ce contează cel mai mult este performanța. Pentru că știu că dacă aș concura pentru locul 5 sau 6 aș deveni morocănos”, a subliniat Verstappen.

Red Bull se descurcă și fără Newey, potrivit olandezului

Pilotul olandez a încercat să minimalizeze consecințele plecării lui Newey, care constituie, totuși, o lovitură puternică pentru Red Bull.

„Bineînțeles, Adrian a avut un rol extrem de important în succesul Red Bull. Însă, cu trecerea timpului, rolul său s-a schimbat un pic și cred că mulți oameni înțeleg ceea ce face el azi.

Nu zic că nu face nimic, însă rolul său a evoluat. Multe persoane competente au fost incluse în echipă și au întărit-o”, a mai spus Verstappen.

„Evident, aș fi preferat ca el să rămână, pentru că puteam conta pe experiența sa. Însă, sunt convins că restul echipei tehnice este foarte puternic”, a subliniat olandezul, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Formula 1
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?