Tenis Meci întrerupt în mod bizar la Indian Wells: De ce s-a temut Carlos Alcaraz în meciul cu Zverev

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Spaniolul de doar 20 de ani și-a trecut în cont o nouă victorie împotriva lui Alexander Zverev, în sferturile de finală de la Indian Wells. Meciul a fost întrerupt dintr-un motiv bizar: o invazie a unui roi de albine a determinat ca jocul să fie reluat pe terenul american. În penultimul act, Alcaraz îl va întâlni pe bunul său prieten, Jannik Sinner.



Lui Alcaraz îi e teamă de albine

Al doilea jucător din lume, Carlos Alcaraz, a trecut în sferturile de finală din turneul american de Alexander Zverev (6 ATP) în două seturi, 6-3 6-1, în doar 79 minute. Spaniolul îl va întâlni în semifinalele de la Indian Wells pe bunul său prieten, Jannik Sinner (3 ATP) și totodată cel mai în formă jucător de tenis din lume, la ora actuală. Cel din urmă a atins numărul de 19 partide câștigate consecutiv.

Meciul dintre Alcaraz și Zverev a fost suspendat după doar două game-uri, după ce o invazie de albine s-a declanșat pe arena centrală de la Indian Wells. Carlos a fost înțepat de una dintre albine, declarându-se, după meci, extrem de speriat. „Nu vă mint, îmi este foarte teamă de ele! A fost cel mai ciudat lucru care mi s-a întâmplat pe un teren de tenis”, a spus ibericul.

Zverev, fără drept de apel

Reveniți pe teren după ce problema albinelor a fost remediată, cei doi jucători au arătat niveluri de joc diferite. Germanul nu a reușit să se apropie deloc de jocul care i-a pus probleme, în iarnă, spaniolului, reușind atunci să îl învingă pe terenul de la Melbourne. Numărul doi mondial, pe de altă parte, a reușit să facă cea mai bună partidă din an. Alcaraz a arătat un joc energic, combinând scurtele deja consacrate cu loviturile de forehand foarte puternice.

Meciul s-a încheiat în două seturi scurte, în doar o oră și 19 minute, scor 6-3 6-1 pentru spaniol, care nu i-a oferit nicio șansă de break adversarului său. Astfel, Alcaraz a bifat cea de-a 11-a victorie a carierei la un turneu ATP 1000 în fața unui jucător de top 10 ATP. În toată istoria tenisului, doar compatriotul său, Rafael Nadal a reușit mai multe astfel de succese înainte de împlinirea vârstei de 21 de ani.

În semifinalele competiției, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe bunul său prieten, Jannik Sinner. Aceștia s-au întâlnit deja de șapte ori până acum, scorul fiind favorabil italianului, care a câștigat ultimele două meciuri directe. Spaniolul s-a pronunțat în ceea ce privește viitoarea înfruntare, spunând că Sinner este, la acest moment, cel mai bun jucător din lume: „Să fiu sincer, nu știu cum voi aborda meciul. El este cel mai bun jucător din lume acum, fără îndoială. Joacă incredibil, n-a înregistrat nicio înfrângere anul ăsta.”, a spus Carlitos.

De asemenea, Alcaraz a mărturisit că îi place jocul lui Sinner: „Chiar îmi place să mă uit la el jucând. O să fie un meci foarte dificil. Va fi o provocare foarte mare pentru mine și pentru a-mi observa nivelul în fața lui. Dacă nu mă înșel, ultimele două meciuri pe care le-am disputat au fost câștigate de el, așa că trebuie să-mi ajustez jocul. Să vedem ce-o să fie! Dar, cu siguranță, o să fie cel mai dificil meci pe care l-am jucat anul acesta.”, a mai declarat spaniolul.

Alcaraz a ajuns la a opta semifinală de 1000 de puncte ATP, egalându-i pe Hewitt și Djokovic într-un clasament al jucătorilor sub 21 de ani care au reușit asemenea performanțe. Numai Nadal (12 semifinale înainte de 21 de ani) este peste cei trei jucători, scrie eurosport.ro

Pentru prima oară în istorie, doi jucători sub 23 de ani se vor întâlni de două ori la rând în semifinalele unui turneu ATP 1000. Anul trecut, în semifinala din California, Alcaraz câștiga în fața lui Sinner în două seturi, scor 7-6 6-3.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?