Echipa nationala Meci slab, victorie pe final. România U21 învinge Armenia şi urcă pe primul loc în grupă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România U21, antrenată de Daniel Pancu, învinge selecţionata similară a Armeniei şi urcă pe primul loc în Grupa E a preliminariilor EURO 2025. 



Meciul a fost unul slab, fără multe ocazii de poartă. Prima ocazie a tricolorilor a venit în minutul 8, când Ignat a trimis spre poartă, însă portarul Matinian a apărat. În minutul 12, Louis Munteanu, de la Farul Constanţa, a lovit bara. Singura ocazie mare a armenilor în prima repriză a venit în minutul 35, când Matei Ilie a blocat şutul lui Kaloukian. 

România U21 a marcat în repriza a doua, în minutul 49, prin Louis Munteanu, dar golul a fost anulat. Gazdele au mai avut o şansă (54), dar Manvelian a şutat peste poartă din careu. Munteanu a fost imprecis în două rânduri (65, 82), iar Grameni (86) nu a reuşit să învingă portarul cu un şut din marginea careului.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Cristian Mihai (89), mijlocaşul echipei UTA, introdus în minutul 74, marcând cu capul, în urma unei lovituri libere executate de Constantin Grameni, scrie Agerpres.

După această victorie, România a adunat 13 puncte şi a urcat pe primul loc al grupei, însă are un meci în plus. Elveţia joacă în deplasare în Albania, în timp ce Finlanda înfruntă Muntenegru. 

La turneul final din Slovacia se vor califica cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune trei formaţii de pe locurile secunde, în timp ce restul echipelor clasate pe locul al doilea în grupe vor juca baraje pentru cele trei locuri disponibile.

Următorul meci al României va avea loc pe 6 septembrie, acasă, cu Muntenegru.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel