Fotbal Meciul Liban - Australia, contând pentru preliminariile CM 2026, mutat la Canberra

Data publicării:
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Australia va găzdui ambele meciuri cu reprezentativa Libanului, din cauza instabilității din Orientul Mijlociu.



Partida pe care reprezentativa Libanului urma să o dispute pe propriul teren împotriva Australiei, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026, a fost mutată la Canberra din cauza instabilității din Orientul Mijlociu, generată de conflictul din Gaza, a anunțat vineri Federația australiană de fotbal (FA), citată de Reuters.

Astfel, Australia urmează joace ambele meciuri acasă, pe 21 martie, la Sydney, iar partida retur, cinci zile mai târziu, la Canberra.

”Cred că, în primul rând, am vrut să fim buni cetățeni ai lumii și să-i sprijinim pe omologii noștri de la Federația de fotbal din Liban.

Pentru toate intențiile și scopurile, acesta este un joc acasă pentru Liban, în ciuda faptului că se dispută pe pământ australian. Echipa noastră de la Football Australia va face tot posibilul pentru a-i ajuta în desfășurarea cu succes a acestui meci”, a precizat directorul executiv al FA, James Johnson, într-un comunicat.

Autoritățile sanitare palestiniene afirmă că peste 30.000 de oameni au murit în Gaza, în cele cinci luni de când forțele israeliene au invadat enclava, ca răspuns la un atac mortal al grupării militante palestiniene Hamas.

Libanul, care nu a evoluat niciodată la turneul final al Cupei Mondiale, a fost forțat, de asemenea, să-și mute meciul anterior de casă pe teren neutru, remizând cu Palestina (0-0), în Emiratele Arabe Unite, în luna noiembrie, în turul secund al preliminariilor asiatice, scrie Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?