Fotbal Meciul Realului împotriva lui Manchester City, o provocare: Declarațiile lui Emilio Butragueno

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După tragerea la sorți a formațiilor ce se vor confrunta în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din această primăvară, toate privirile rămân ațintite asupra duelului dintre Real Madrid și campioana en-titre, Manchester City. Emilio Butragueno, directorul de relații instituționale al clubului iberic, a dezvăluit cum caracterizează pentru Real următorul meci cu englezii.



Campioana Manchester City, cel mai dificil adversar

Echipa de fotbal Real Madrid va avea cel mai dificil adversar din sferturile de finală ale competiției UEFA Champions League, campioana en titre, Manchester City. Spaniolii vor înfrunta englezii într-un duel care va reprezenta „o provocare” pentru vicecampioana madrilenă, a declarat Emilio Butragueno, directorul de relații instituționale al clubului iberic, după tragerea la sorți de la Nyon, conform EFE.

Jucători de top în două meciuri extraordinare

Directorul spaniolilor a mai declarat: „Ei sunt campionii, ne cunoaștem perfect. Nu trebuie să explic calitățile lui City, vor fi două meciuri mari pentru public între două echipe de vocație ofensivă, cu jucători de top. Ne așteaptă două meciuri extraordinare, dar cu speranța că echipa noastră va fi la înălțime. Trebuie să obținem un rezultat bun pe Bernabeu pentru a-l apăra pe Etihad.”

Meciul dintre Real și Manchester va fi, într-adevăr, o luptă grea: „Să vedem cum vor sta echipele după meciurile selecționatelor, dar va fi o dublă foarte dificilă”, a mai declarat Butragueno.

De asemenea, fostul atacant merengue speră ca stadionul Bernabeu să fie plin de suporteri, loc în care aceștia vor trăi o altă seară magică și, totodată, vor ajuta să impulsioneze echipa spaniolă, ca în alte nopți speciale din Liga Campionilor: „Lucrul pozitiv este că avem multe calități și vom vedea cine este cel mai puternic. Este o provocare. În acest tip de meciuri toți jucătorii doresc să joace și să demonstreze. Bernabeu ne va ajuta cu siguranță și va fi foarte atractiv pentru public. Va fi foarte dificil, dar înaintea marilor dificultăți jucătorii doresc să dovedească cine sunt.”

Manchester City a eliminat-o pe Real Madrid cu scorul general de 5-1 (1-1, 4-0) în semifinalele sezonului trecut. În campania 2021/2022, însă, spaniolii au învins englezii tot în faza semifinalelor (3-4, 3-1), reușind să câștige trofeul după o finală cu Liverpool (1-0).

Real Madrid, deținătoarea recordului de trofee în competiție (14), și Manchester City, campioana en-titre, s-au duelat până în acest moment de zece ori în cupele europene, cei din urmă având un ușor avantaj, cu 4-3 la victorii și 17-14 la golaveraj.

Câștigătoarea meciului dintre Real Madrid și Manchester City va juca, în semifinale, cu învingătoarea dintre Arsenal sau Bayern Munchen. 

Sferturile de finală ale UEFA Champions League vor avea loc pe 9-10 aprilie, respectiv pe 16-17 aprilie.

Semifinalele sunt programate pe 30 aprilie - 1 mai, respectiv 7-8 mai, iar finala competiției va avea loc pe data de 1 iunie, la Londra, pe Wembley Stadium, mai anunță Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?