Turnee ATP Meciurile din sferturile de finală ale turneului Masters de la Monte Carlo: Dueluri tari în Principat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Astăzi, 12 aprilie, se vor cunoaște semifinaliștii competiției de categorie Masters 1.000 din Monte Carlo. Partidele de pe zgura din Monaco aduc în prim-plan jocuri spectaculoase.



Competiție acerbă pe zgura din Monte Carlo

Semifinaliștii primei competiții importante de zgură din acest sezon se află în cursul zilei de vineri. În sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo, s-au calificat doar jucători din primele 20 de locuri ale lumii, în frunte cu liderul mondial, Novak Djokovic, urmat de al doilea clasat, Jannik Sinner. Partidele încep după ora 12:00.

În optimi, Tsitsipas a trecut de Alexander Zverev (5 ATP), în două seturi, scor 7-5 7-6(3), în două ore și opt minute de joc. Aceasta a fost a 15-a întâlnire dintre cei doi, grecul având un avantaj clar în meciurile directe, 10-5.

În ceea ce privește duelurile cu rusul Khachanov, tenismenul care a cucerit de două ori titlul la Monte Carlo se poate lăuda cu o reușită de șapte meciuri câștigate, din totalul de nouă înfruntări. Partida de vineri va înregistra a zecea întâlnire dintre cei doi.

Danezul Holger Rune a avut mai mult de muncă în meciul contra bulgarului Grigor Dimitrov, acesta încheind duelul în trei seturi, scor 7-6(1) 3-6 7-6(2), în trei ore și jumătate. Nordicul îl va întâlni pe ocupantul locului 2 în lume, Jannik Sinner, pe care l-a învins de două ori, în cele trei meciuri directe disputate.

Italianul Sinner a trecut, fără probleme, de Jann-Lenard Struff (25 ATP), în doar o oră și 18 minute, scor 6-4 6-2. Aceștia se mai întâlniseră doar o dată în circuit, Jannik câștigând detașat și acel duel.

Și Casper Ruud a reușit să se califice în sferturile de finală, după un duel cu bunul său prieten, Hubert Hurkacz. Polonezul i-a mulțumit norvegianului săptămâna trecută, pentru sfaturile acordate în cadrul antrenamentelor, el reușind să cucerească titlul de la Estoril. După finală, nordicul a repostat poza cu cei doi, spunându-i lui „Hubi” că îi este dator cu o cină.

Liderul mondial, de asemenea, a excelat în meciurile de pe zgura din orașul de reședință. Acesta și-a luat revanșa în fața italianului Lorenzo Musetti (24 ATP), scor 7-5 6-3, în două ore de joc. În partidele anterioare, Djokovic se impusese în trei rânduri, din patru întâlniri, italianul câștigând anul trecut, chiar în cadrul turneului de la Monte Carlo. Sârbul îl întâlnește, în sferturile de finală, pe australianul Alex De Minaur, care a obținut prima sa victorie în fața liderului mondial, anul acesta. Novak urmărește să își ia revanșa și astăzi, pentru a accede în semifinalele competiției, după ce australianul l-a învins în United Cup, scor 6-4 6-4.

Meciurile din 12 aprilie, sferturi de finală

- Stefanos Tsitsipas (12 ATP) - Karen Khachanov (17 ATP), scor 3-2, primul set

- Holger Rune (7 ATP) - Jannik Sinner (2 ATP), după 14:00

- Novak Djokovic (1 ATP) - Alex De Minaur (11 ATP), după 15:30

- Casper Ruud (10 ATP) - Ugo Humbert (15 ATP), după 17:00

Fondul de premiere al turneului de tenis de la Monte Carlo ~ 5,8 milioane de euro:

- 23.100 de euro (plus 10 puncte ATP) pentru participarea în 32-imi;

- 41.700 de euro (plus 45 de puncte ATP) pentru participarea în 16-imi;

- 77.760 de euro (plus 90 de puncte ATP) pentru participarea în optimile de finală;

- 145.380 de euro (plus 180 de puncte ATP) pentru participarea în sferturile de finală;

- 226.530 de euro (plus 360 de puncte ATP) pentru participarea în semifinale 487.420 de euro (plus 600 de puncte ATP) pentru participarea în finală;

- 892.590 de euro (plus 1.000 de puncte ATP) pentru câștigarea competiției.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel