Box Medalia olimpică, cel mai mare vis al Lăcrămioarei Perijoc, cea mai titrată pugilistă din România

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lăcrămioara Perijoc, cea mai titrată pugilistă din România, visează la medalia olimpică la Paris. 



"Cel mai mare vis al meu este să fiu campioană olimpică. La anul, ca să fie prima medalie olimpică pentru România (...) iar apoi să fiu un om care... un model sau nu neapărat un model, ci pur și simplu să am impact în viețile oamenilor într-un mod pozitiv.

Aș vrea să îndrum sportivii sau tinerii să facă ceea ce le place și, nu știu, să-și urmeze așa calea, să le insufle acea bucurie, acea dorință de a face lucrurile. Nu doar să faci sport, pentru că vrea mama, că vrea tata, ci chiar să trăiască, să respire sportul ăla pe care și-l aleg, dacă și-l aleg ei, dacă nu, meseria pe care și-o aleg.

Poate că Dumnezeu mi-a dat puterea să plec de la 14 ani de acasă și să-mi aleg singură drumul și ceea ce vreau eu în viață, pentru că la țară lumea vorbește: “Ce o să facă cu sportul?” Plus că eu am avut și o problemă în care au zis că: „La box îți lași fata? Dacă își ia un pumn și crapă operația?” Am ajuns la 30 de ani, nu mi-a crăpat niciodată. Adică dacă asculți și ai frica aia și oamenii prin vorbele lor bagă un pic de frică în tine, s-ar putea să renunți la ceva ce ar putea să te facă fericit toată viața. Iar eu am preferat să plec, să mă întorc mai greu acasă, doar pentru a nu auzi aceste descurajări. Pentru că simțeam, eu, mie îmi aducea bucurie ceea ce făceam, nu mi se părea greu", a declarat Lăcrămioara Perijoc în podcastul Drumul către Medalii, al Agenţiei Naţionale pentru Sport. 

Conform COSR, Lacrămioara Perijoc a fost descoperită la Suceava de antrenorul Doru Iftime, şi a avut o  ascensiune rapidă. 

În 2022, a cucerit medalia mondială de argint, prima medalie a boxului feminin românesc la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a obținut argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz. 

Alături de Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, Lăcrămioara Perijoc a fost desemnată de Federația Română de Box cea mai bună pugilistă a anului 2022.

În 2023, la Jocurile Europene de la Cracovia, Perijoc a obţinut argintul, care i-a garantat şi calificarea la Jocurile Olimpice. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel