Superliga Romaniei Mesajul unui antrenor pentru jucătorii "cu personalitate" din Liga 1

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
EXCLUSIV
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Mulţi antrenori din Liga 1 pun mare accent pe disciplină la echipele lor, dar spun că îşi doresc şi jucători cu personalitate.



Cu toate astea, Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul Hunedoara, a pus punctul pe i într-un interviu şi a spus că acestor jucători de obicei li se închide prima dată gura. 

Giovanni Costantino, fostul antrenor al celor de la FC U Craiova 1948, le transmite însă acestor jucători că trebuie să arate mai mult cu picioarele şi cu mingea decât cu vorbele. 

"Dacă muncesc, dacă sunt primii la antrenament, dacă au mentalitatea să fie lideri, nu doar din vorbe, ci şi tehnic, atunci da, îmi plac astfel de jucători. Dar dacă doar vorbesc, dacă îşi folosesc mai mult gura decât picioarele, atunci nu îmi plac deloc", a declarat Giovanni Costantino pentru DC Sport. 

Youtube video image

Regula U21, dezavantaj pentru tinerii jucători 

"Cred că schimbarea trebuie să se oficializeze cât mai curând, pentru ca toate echipele să îşi pregătească strategia de transferuri. În unele campionate, e ok regula asta. Dar trebuie să joci mereu cu cei mai buni jucători. Şi poate din acest punct de vedere, cei eligibili pentru regula asta au în minte faptul că e suficient să aibă vârsta. Şi apoi, când ies de sub spectrul regulii, nu mai joacă. Dacă e folosită bine, poate fi un avantaj. 

Dar cred că e nevoie de o schimbare de mentalitate. În România, ca şi în Italia, avem problema asta. Nu credem în tineri. Şi trebuie să schimbăm asta. Cred că România are nevoie să aibă tineri fotbalişti care să joace. Nu să îi schimbe după o greşeală. Au nevoie de timp, au nevoie să facă greşeli. Alexandru Blidar nu mai jucase niciodată la FC U înainte să vin eu. L-am băgat, a dat gol cu Rapid, apoi a dispărut. Dar nu poţi judeca un fotbalist tânăr după un meci. Tinerii trebuie să aibă timp, ca să crească. 

În România sunt străini buni, şi e ok să fie, pentru că ei intră în competiţie cu jucătorii români. Dar la străini, ai nevoie de un departament bun de scouting. Gheorghe Hagi, spre exemplu, este un antrenor modern, lucrează bine cu tinerii fotbalişti. Îl apreciez, îmi place foarte mult Farul, cred că e unul dintre cele mai moderne cluburi din România. Şi cred că asta e soluţia. Să iei jucători de mici, îi formezi la academie, şi apoi îi vinzi. Cred că sunt mulţi străini în România, dar uneori e bine să ai un mix", a declarat Giovanni Costantino la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?