Jocurile Olimpice Messi a refuzat convocarea pentru lotul olimpic al Argentinei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Argentinianul Lionel Messi a refuzat să accepte convocarea la lotul olimpic al Argentinei pentru JO2024, de la Paris. Starul Lionel Messi nu va face parte din echipa Argentinei pentru Jocurile Olimpice de la Paris, pentru că nu mai are vârsta la care poate juca în fiecare turneu major, scrie Reuters.

Messi, 36 ani, de la Inter Miami, se pregăteşte cu naţionala argentiniană în vederea apărării titlului la Copa America 2024, găzduită de Statele Unite între 20 iunie şi 14 iulie.

În februarie, selecţionerul echipei Under-23, Javier Mascherano, i-a transmis o invitaţie lui Messi, care a ajutat echipa olimpică a Argentinei să câştige aurul la Beijing 2008.

Am vorbit cu Mascherano şi adevărul este că amândoi am înţeles situaţia. Este greu să mă gândesc acum la Olimpiadă, când suntem în Copa America. Vor fi două, trei luni în care nu voi fi la club şi mai mult decât orice nu mai am vârsta la care pot juca peste tot. Trebuie să aleg cu atenţie şi ar fi prea mult să joc la două turnee consecutive. Am fost foarte norocos să joc la Olimpiadă şi să câştig titlul alături de Mascherano. A fost o experienţă minunată în fotbal. Olimpiada, Under-20, amintiri pe care nu le voi uita niciodată, a spus Messi.

Turneul olimpic de fotbal are loc în perioada 24 iulie - 10 august. Echipele pot utiliza trei jucători peste vârsta Under-23 în loturile lor.

La Tokyo, Argentina s-a clasat pe locul trei în faza grupelor, după Spania şi Egipt, ratând la golaveraj calificarea în sferturile de finală, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?