Tenis Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri șocante despre ultima perioadă: „M-am și împrumutat de bani!”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul număr 20 WTA a povestit momentele de cumpănă din ultima perioadă, tenismena română dorind să revină în circuitul de tenis cât mai curând posibil.



Buzărnescu: „Nu doresc să îmi termin cariera!”

„Miki” Buzărnescu a trecut printr-o perioadă „neagră” a vieții sale, după accidentarea din anul 2022. Aceasta conducea în meciul contra Cristinei Dinu, din primul tur al competiției WTA 125 de la Iași, când a suferit o accidentare la picior. Anterior acestei întâmplări, Mihaela a mai trecut printr-o perioadă dificilă, după ce a călcat strâmb și a suferit o accidentare la glezna dreapta, în cadrul turneului de la Montreal, 2018.

Tenismena a făcut o serie de dezvăluiri interesante despre acești doi ani în care și-a continuat recuperarea, dorind să revină la cele mai înalte culmi în tenisul feminin.

Jucătoarea născută la București a mărturisit că doar o colegă s-a interesat de starea ei, aceea fiind Elena Gabriela Ruse: „Singura care mi-a dat mesaj a fost Gabriela Ruse, care m-a întrebat ce mai fac, când era la Fed Cup. Mi-a mai scris și Alina Tecșor.

În perioadele dese când am fost accidentată, când recompensele erau foarte mici și trebuia să mă decid ce fac în partea următoare a carierei, am căutat în străinătate să mă fac antrenor, să văd ce sume sunt.

M-am și împrumutat de bani în perioada aceea. Dar nu îmi doresc să îmi termin cariera! Deși sunt o grămadă de persoane care cred că ar trebui să termin! Sunt și persoane din sportul nostru...Dacă ai așteptări în ziua de astăzi, ești mai mult dezamăgită. Am avut perioade foarte negre, anul trecut am stat închisă săptămâni întregi.”, a spus Mihaela Buzărnescu.

Buzărnescu s-a confruntat cu numeroase momente dificile, încă din copilărie

„Prietenele mele, din afara sportului, erau chiar speriate de starea mea. Singură am trecut peste aceste situații. Am un psiholog sportiv și un terapeut. Dar cel mai mult am lucrat singură cu mine, am citit mult. Mi-am dat seama că ar trebui să mă simt bine cu tot ce am realizat, ținând cont de ce am făcut din copilărie și până acum. 

A fost foarte greu la început, financiar chiar, fiindcă părinții mei nu au avut mulți bani. Am avut niște sponsorizări în urma rezultatelor, pe la 16 ani, care m-au ajutat să plec la concursuri. Dar până atunci mi-a fost foarte greu, extrem de greu”, a mai povestit Mihaela.

Mihaela a făcut primul antrenament, după accidentări

„Acum două zile a fost primul antrenament după o lună și jumătate, antrenament în ghilimele, fiindcă am jucat la mijlocul terenului. Cel mai bun lucru a fost că nu am avut dureri. Am luat-o pas cu pas tot procesul de recuperare, iar azi am început pe hard, fiindcă joc pe o suprafață mai lentă.

Sunt la a patra operație și la a cincea sau a șasea perioadă în care am clasamentul protejat și stau pe bară. Prima dată a fost când am avut niște probleme cu spatele, la 18 ani.

Trebuie să recunosc că e din ce în ce mai greu, odată cu vârsta. Am mai avut o pauză de doi ani, când am avut cele două operații la genunchi, doar că simt că e mai greu acum, cu siguranță. 

A fost o perioadă în care îmi reveneau în minte meciuri, perioade din competiții, cu toată atmosfera pe care o trăiam în aceste perioade, inclusiv zborul cu avionul, când eram foarte plictisită de toată durata. Până și asta îmi lipsea!”, a mai declarat Buzărnescu.

„Miki” a ajuns în primele 20 de jucătoare ale lumii

Sportiva a mai relatat și cele mai bune momente ale sale din carieră, anul 2018 reprezentând apogeul performanțelor sale: „Meciul carierei ar fi acela cu Maria Sakkari de la San Jose (n.r. - turneul San Jose, 2018), când mi s-a părut că am fost într-o transă totală. Când am ajuns pe locul 20 WTA, mi-am spus: 'Gata, am ajuns aici, pot mai mult!' Eram extrem de motivată și extrem de bine pusă la punct tactic, tehnic, mental, jucam la foc automat.

Nu mai aveam emoții când intram pe teren. Atunci eram extrem de convinsă că pot să ajung în Top 10 și că pot ajunge la Turneul Campioanelor în acel an. Un vis care s-a spulberat ulterior, horror (n.r. - râde).

Când m-am accidentat la Monreal, în mintea mea se jucau două partide: una spunea că nu mai am nicio șansă să revin, iar alta îmi spunea că o să fiu bine. Aveam un doctor la New York, care insista că mă face bine până în US Open, spunea că are niște puteri.

Într-adevăr, în două săptămâni am fost capabilă să schimb câteva mingi, dar atât s-a putut. Făcusem un RMN în Canada, însă în România mi s-a spus clar că n-am nicio șansă.

Am avut ambiția de a demonstra că pot, de a-mi depăși nivelul, cu toate că erau emotivă, puneam totul la suflet. Alții au renunțat la carieră și au ales partea mai ușoară, dar eu niciodată nu am făcut asta”, a mai spus Mihaela Buzărnescu, la GSP.

Mihaela Buzărnescu dorește foarte mult să revină în circuitul de tenis, ea dorind să joace la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open. 

În luna mai, fiind prezentă la turneul Masters de la Miami, Buzărnescu își exprima dorința de a se vedea din nou pe terenul de tenis:„Mă bucur să fiu prezentă aici! De pe margine ești mult mai relaxată. Să văd live cum joacă a fost destul de interesant pentru mine (n.r. - Sorana Cîrstea). Mi-a dat încredere că mai pot să revin!”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel