Tenis Mihaela Buzărnescu face anunțul revenirii în tenis și vorbește despre Simona Halep

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mihaela Buzărnescu a fost prezentă în tribunele turneului de la Miami. În calitate de spectator al meciului Soranei Cîrstea și Dariei Kasatkina din turul al treilea, aceasta a răspuns la câteva întrebări privind revenirea sa în tenis și decizia TAS care i-a redat Simonei Halep șansa de a juca din nou.



Buzărnescu mai are de așteptat până să reia competiția

Mihaela Buzărnescu speră să revină anul acesta în circuitul profesionist. Aceasta nu a mai jucat un meci oficial de tenis de la începutul lunii august, anul 2022, după accidentarea suferită în timpul meciului împotriva Cristinei Dinu, de la turneul Challenger, Iași.

Miki a declarat că își dorește foarte mult să revină, menționând că așteptarea va mai dura încă trei, patru luni, pentru ca recuperarea după operațiile suferite să fie completă. Aceasta nu renunță la visul de a reveni în tenis și crede că poate juca la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open. 

„Este frumos și ciudat în același timp, pentru că sunt din postura de turist, dar mă bucur să fiu prezentă aici! Am putut să mă uit la meciul Soranei și m-am bucurat că s-a calificat în turul al patrulea. De pe margine ești mult mai relaxată. Să văd live cum joacă a fost destul de interesant pentru mine. Mi-a dat încredere că mai pot să revin!”, a spus Buzărnescu, în calitate de spectator al meciului Soranei Cîrstea de ieri, 24 martie.

„O perioadă neagră, m-am simțit dată uitării”

Aceasta a declarat că a suferit o operație în urmă cu două luni și că își va folosi clasamentul protejat pentru a reveni la US Open, în vară: „Mă întorc peste câteva zile la București, la recuperare. Nu este ușoară recuperarea mea, a fost o operație foarte grea. Încă trei, patru luni mai durează recuperarea. Dacă totul e ok, o să-mi folosesc clasamentul înghețat și o să joc la US Open, deci în America.” 

După ultima operație, din luna ianuarie, Mihaela Buzărnescu a publicat pe Instagram o postare cu piciorul său și cum arată acesta după intervenția chirurgicală:

De asemenea, Miki a mai mărturisit că perioadele recente prin care a trecut au fost extrem de dificile, mai ales pentru că nu a fost susținută: „A fost o perioadă foarte grea și neagră pentru mine. Am stat închisă în casă cu săptămânile, îmi era foarte greu să trec peste această accidentare. Acum două luni am ajuns la o operație destul de complicată. Mă așteptam să primesc mai multă susținere din partea tenisului românesc și am fost puțin dezamăgită. M-am simțit dată uitării.”

„Să vedem cum o să evoluez și vom vedea finalul carierei mele după ce voi reveni din accidentare, asta e clar!”, a mai spus Mihaela Buzărnescu, pentru DigiSport.

„S-a făcut dreptate!”

Buzărnescu a comentat și ultimele evenimente legate de Simona Halep și despre revenirea sa în tenis. Aceasta s-a declarat bucuroasă de reducerea suspendării Simonei de la patru ani, la nouă luni, de către TAS, în acest mod, făcându-i-se dreptate campioanei.

M-am bucurat foarte mult pentru ea și pentru că s-a făcut dreptate, în sfârșit. Sper să o revedem din nou la nivelul ei. M-am bucurat că a primit wild-card aici [la Miami]”, a declarat Buzărnescu despre Halep.

„Cred că pentru ea, fericirea cea mai mare a fost că a putut să vină aici să joace. Cu siguranță i-a dat încredere și cu siguranță o să o vedem în curând cu rezultate bune.”, a mai spus Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu a câștigat un titlu WTA în carieră, cea mai bună poziție ocupată în clasamentul WTA fiind locul 20, în anul 2018.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?