Competitii Mihai Covaliu are cu ce se mândri: Fiul său, Vlad, triumfător la Campionatele Mondiale de scrimă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportivul român Vlad Covaliu, legitimat la CS Dinamo București, a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, din cadrul Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Riad, Arabia Saudită.



Vlad Covaliu merge pe urmele tatălui său. Câștigă medalia de aur de la Riad

Covaliu jr a trecut în primul tur de bulgarul Radoslav Vodenov, cu 15-4, apoi a câștigat în fața chinezului Tianhao Wang cu 15-7, în turul al treilea l-a învins pe Evann Jean Abba Girault (Niger) cu 15-11, în optimi a dispus de conaționalul Radu Nițu cu 15-6, în sferturi s-a impus cu 15-12 în fața americanului Cody Walter Ji, în semifinale l-a învins pe spaniolul Santiago Madrigal cu 15-6, iar în finală a câștigat la limită în fața rusului Pavel Graudin, cu 15-14.

De asemenea, Radu Nițu s-a clasat pe locul 11, Mihnea Enache a încheiat pe 31, iar Casian Cîdu, pe 90.

La feminin, Amalia Stan s-a clasat pe locul 8, fiind învinsă în sferturi cu 15-13 de chinezoaica Qimiao Pan, viitoarea campioană mondială.

Amalia Covaliu a încheiat pe locul 46, Denisa Șerban pe 53, iar Anastasia Fusea pe 118.

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin și 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeți și juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.

La această competiție au loc doar probe individuale la cadeți, respectiv individuale și pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federația Română de Scrimă pentru Mondiale este o clasare pe locurile 5-6.

România a participat cu o delegație de 38 de sportivi la Mondialele de cadeți și juniori de la Plovdiv din 2023 și a cucerit o medalie de bronz pe echipe la sabie juniori (masculin), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel