Box Mihai Leu, alături de Floyd Mayweather pe o listă selectă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul pugilist Mihai Leu a fost inclus pe o listă selectă a sportului, alături de nume mari din box, cum ar fi Floyd Mayweather, Rocky Marciano sau Andre Ward. 



Concret, Mihai Leu se numără printre pugiliştii care şi-au încheiat cariera cu un scor perfect, fără a fi învinşi şi fără a remiza vreodată. Campion mondial în 1997 la categoria supermijlocie, Mihai Leu şi-a încheiat cariera cu un palmares de 28 de victorii, zero remize şi zero înfrângeri. 

Lider incontestabil este Floyd Mayweather, cu 50 de victorii în carieră, urmat de Rocky Marciano, cu 49 de victorii. Pe listă se mai află Andre Ward, Joe Calzagne, Harry Simon, Edwin Valero sau Dmitry Pirog. 

"Onorat să fiu în această listă selectă a boxului mondial", a reacţionat Mihai Leu. 

Mihai Leu a fost considerat antitalent la box în copilărie

"Din păcate, îmi dau seama că pentru un copil  nu e început foarte bun. Când oamenii îţi spun că nu eşti bun pentru box, că nu ai fizic pentru box... Nu vreau şi nu o să spun numele antrenorului care mi-a spus asta, dar mi-a zis tot timpul că sunt antitalent, că nu am deloc talent pentru box. După ce am crescut şi am început să am rezultate, ne-am întâlnit, şi mi-a zis că pentru el rămân acelaşi antitalent care am fost de mic. Nu ştiu de ce, sincer, nu ştiu care a fost motivul. 

Dar eu întotdeauna mi-am dorit ca din experienţele negative trăite de mine, niciodată să nu îi fac pe alţii să se simtă la fel de prost cum m-am simţit eu. Pentru un copil, să îi spui lucrurile astea, e foarte greu. 

Aveam zile sau seri, nopţi, când mă gândeam la asta. Oare de ce? 

După aceea, a apărut Eustaţiu Mărgărit şi a fost exact ce mi-a trebuit. A fost un om care a crezut în mine. Câteodată mă gândesc, sincer, că nu ştiu dacă a crezut 100%, atât cât îmi spunea mie. Pentru el, eram cel mai mare talent care exista, cel mai mare boxer. Îmi zicea întotdeauna că voi ajunge foarte mare. Mi-a clădit o cu totul altă impresie. Domnul profesor a avut un rol extraordinar nu doar în cariera mea de boxer, ci şi în viaţa mea. M-a făcut să cred în mine atât de mult şi avea un stil convingător de a-mi spune lucruri, încât mă făcea să cred în mine. Nu ştiu dacă eram chiar aşa cum spunea el, dar m-a făcut să cred că pot ajunge campion mondial", a declarat Mihai Leu la Povestirile Sportului.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?