Box Mihai Leu s-a apucat de box după o bătaie la şcoală. Cel mai important titlu din carieră nu e centura mondială / Video

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Mihai Leu, campion mondial la box la categoria semimijlocie în 1997, a povestit, într-un interviu acordat DC Sport, cum a ajuns să practice acest sport. 



Totul a plecat, spune fostul campion mondial, de la o bătaie la şcoală. 

"Eram destul de mic, am început boxul la 9 ani. Mă duceam la tenis atunci, dar am avut o mică problemă cu un coleg şi am ajuns în sala de box până la urmă. De multe ori m-am gândit că aşa e viaţa. Ai ajuns de mai multe ori în timpul vieţii la o răscruce de drumuri şi alegi să mergi pe o direcţie. Nu ştii ce s-ar fi putut întâmpla dacă mergeai pe altă direcţie. Dacă aş fi făcut tenis în continuare, aş fi muncit cu siguranţă şi acolo. 

Nici nu visam că voi face box de performanţă. Copil fiind, pur şi simplu, mergeam zilnic la sală. Părinţii erau fericiţi că nu pierdeam timpul în faţa blocului şi aveam o activitate. Dar eu nu m-am gândit vreodată că boxul va deveni profesia mea", a declarat Mihai Leu pentru DC Sport. 

Titlul mondial nu este cea mai importantă reuşită din cariera de pugilist

Deşi în 1997 a reuşit să câştige centura WBO la semimijlocie, Mihai Leu spune că o altă medalie este cea mai importantă din cariera sa. 

"Cred că e foarte greu de spus din ce moment mi-am dat seama că pot face performanţă în sport. Eşti copil în momentul în care începi. Am avut un eveniment la care am fost fericit că m-am implicat, am donat medalia câştigată prima dată când am devenit campion naţional, pentru a ajuta copii bolnavi de cancer. Chiar mă gândeam că pentru mine acela a fost cel mai important titlu, pentru că a fost începutul unui drum frumos. Eu nu m-am gândit nici să devin campion naţional. Munceam foarte mult, mă antrenam zi de zi, dar copil fiind nu te gândeşti ce înseamnă să faci performanţă. 

Cred că fiecare titlu, cât a fost de mic, mi-a dat mai multă încredere şi m-a făcut mereu să visez, să sper la mai mult", a mai declarat Mihai Leu. 

Când a pus mănuşile în cui şi s-a retras din box, Mihai Leu era încă neînvins, şi doar o accidentare l-a făcut să ia această decizie. Din acest punct de vedere, Mihai Leu se poate lăuda că este egalul legendarului Terry Marsh. Mihai Leu a avut 28 de meciuri disputate la profesionişti. Cinci dintre acestea au fost câştigate prin KO, alte cinci prin KO Tehnic şi restul au fost câştigate la puncte. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel