Stiri Arbitrii din Grecia intră în grevă. Campionatul elen, în pericol

Data publicării:
Photo by Njegos K on Unsplash
Photo by Njegos K on Unsplash

Meciurile din campionatul Greciei sunt în pericol, după ce arbitrii au anunţat că vor intra în grevă. Arbitrii din campionatul de fotbal al Greciei, afectat de violenţe, şi-au anunţat marţi intenţia de a intra în grevă, începând din etapa a 14-a, care va debuta sâmbătă, "până când condiţiile devin normale pentru integritatea (lor) fizică", informează AFP.

"Acum este clar că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca arbitrii din prima divizie şi arbitrii asistenţi din Grecia să poată continua să îşi exercite funcţiile în deplină siguranţă", au precizat aceşti arbitri într-un comunicat.

"Arbitrii greci şi străini au devenit o ţintă permanentă, un sac de box şi un ţap ispăşitor", au adăugat ei, la două zile după noi incidente.

Duminică seara, meciul de campionat dintre Olympiakos Pireu şi Volos a fost întrerupt timp de aproape o oră, în urma violenţelor dintre huligani şi forţele de ordine. Jucătorii au fost nevoiţi să părăsească terenul într-un nor de gaze lacrimogene.

Considerându-se nedreptăţit de arbitraj, clubul Olympiakos Pireu a acuzat fotbalul grec că este condus de "o organizaţie criminală", în timp ce îl viza pe arbitrul meciului, Tasos Papapetrou.

"Ruşine tuturor şi mai ales celor responsabili pentru această stare profund coruptă", a adăugat clubul din Pireu.

Potrivit comunicatului arbitrilor greci, Tasos Papapetrou şi familia sa au primit ulterior ameninţări. În noiembrie, casa unui alt arbitru, Andreas Gamaris, a fost vizată de explozibili.

Violenţa este o problemă endemică în fotbalul grec, iar atacurile asupra arbitrilor sunt frecvente. În 2021, brutăria arbitrului Petros Konstantelias a fost vizată de o explozie. În 2018, arbitrul Thanassis Tzilos a fost bătut de mai multe persoane.

Presiunile cu care se confrunta oficialii în ultimii ani au determinat autorităţile să desemneze arbitri străini pentru meciurile cu risc ridicat, fără a reduce însă tensiunea.

Arbitrii greci au solicitat o întâlnire de urgenţă cu preşedintele Federaţiei elene de fotbal, cu prim-ministrul, cu ministrul Protecţiei Civile şi cu ministrul Sportului, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel