Superliga Romaniei Mihai Stoica îl susţine pe Daniel Niculae. "Nu există echipă fără ultraşi. La noi au intrat jucători de la Dinamo cu torţe ascunse în mingi, pe Ghencea"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, îi ia apărarea lui Daniel Niculae, audiat într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice în stadioane. 



Daniel Niculae a fost dus joi dimineaţă de poliţişti la audieri, într-un dosar în care au mai fost implicaţi şi alţi 16 membri de galerie, inclusiv Liviu Ungurean, zis "Bocciu". Poliţiştii vorbesc de un grup infracţional organizat şi de infracţiuni la regimul armelor şi explozibililor. 

După mai multe ore de audieri, Daniel Niculae a fost eliberat, însă a fost anunţat că va fi cercetat în libertate, având calitatea de suspect. 

CITEŞTE ŞI Daniel Niculae riscă interzicerea pe stadioane, după ce a fost audiat de poliţişti. Legea 4/2008 ar putea fi decisivă

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, îi ia apărarea lui Daniel Niculae şi spune că o echipă fără ultraşi este o echipă care nu are suporteri. 

"Eu prima dată am văzut o chestie cu trafic de arme, şi am zis că nu se poate aşa ceva. Vreau să spun doar atât. Eu sunt alături de Daniel Niculae necondiţionat. Am spus-o, o repet, e un om pe care îl apreciez şi îl simpatizez. AI foarte mare nevoie de sprijinul suporterilor. O echipă fără suporteri nu există. O echipă fără ultraşi... Noi am avut o perioadă când nu mai aveam ultraserie şi veneau 3000 de oameni la meci. De când a revenit Peluza Nord, am început să avem de la 10.000 de oameni în sus. 15.000, 18.000, etc. E logic să fie apropiat. 

Eu am fost tot timpul apropiat. Când eram în Ghencea, pe vremuri, aveam săptămânal întâlnire cu liderii galeriei. Tot timpul i-am sprijinit cum am putut. Nu i-am ajutat niciodată să introducă materiale pirotehnice în stadion. Dar să reţinem, la noi au intrat jucătorii de la Dinamo cu mingi care erau pline cu torţe şi nu s-a mai făcut nimic. Pe Ghencea", a declarat Mihai Stoica.

"Când se dă în tribune, ne place"

Stoica a făcut referire la faptul că în alte ţări sunt atrăgătoare spectacolele pirotehnice, însă a spus şi că "legea e lege". 

 "Nici nu vreau să fac prea multe referiri la subiectul ăsta, că nu ştiu exact care e obiectul. Ba e trafic de arme, ba e grup cu nu ştiu, ba torţe. Ştiu că a fost bătaia aia cruntă, chiar sinistră... să te baţi în curtea unei biserici întrece orice... E vorba despre ultraşii dinamovişti cu cei de la CSA combinaţi cu cei de la Arad. Spun ce am citit. Asta mi s-a părut într-adevăr terifiant. Acum, că se dă cu torţe pe stadion... am văzut ce e în Grecia. Noi suntem oameni care ne trimitem unii altora tot felul de video-uri pe Instagram. Ne place să vedem o scenografie ieşită din comun. 

Nu de mult ne uitam la ce spectacol pirotehnic a fost pe Maracana din Belgrad la Steaua Roşie - Partizan. Când se ameninţă integritatea corporală a jucătorilor, a copiilor de mingi,  nu e în regulă, dar când se dă în tribune, ne place. Legea e lege, e adevărat, trebuie respectată", a declarat Mihai Stoica la Orange Sport. 

Singurul care a fost lăsat să plece acasă după audieri a fost Daniel Niculae, pentru celelalte 16 persoane fiind obţinute mandate de reţinere pentru 24 de ore. Inclusiv liderul galeriei giuleştenilor, Liviu Ungurean, este în această situaţie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?