Superliga Romaniei Mihai Stoica spune că FCSB încă nu e campioană. CFR Cluj, dată drept exemplu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, spune că roş-albaştrii nu au câştigat, încă, titlul în Liga 1, în ciuda avansului de 7 puncte în playoff. 



FCSB a câştigat primele 2 partide din playoff şi a profitat de paşii greşiţi făcuţi de FC Rapid şi CFR Cluj. Principala urmăritoare acum este Universitatea Craiova, cu care FCSB are meci direct în etapa a treia. 

FC Rapid a pierdut ambele meciuri din playoff, cu Farul şi Universitatea Craiova, cu scor identic, 2-1, în timp ce CFR Cluj a obţinut un singur punct în două partide, în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe. 

În ciuda faptului că toţi analiştii sunt de părere că, în proporţie de 90%, FCSB e deja campioană, Mihai Stoica e sceptic şi îndeamnă la calm. Acesta a dat drept exemplu CFR Cluj, care în urmă cu doi ani a fost la un pas să piardă titlul, deşi pornise extrem de bine în playoff. 

"Nu că nu suntem campioni, dar dacă am exemplul în minte că acum doi ani, după trei etape de playoff CFR avea 8 puncte avans, iar după încă 2 etape mai avea 2 puncte, cum aş putea să spun că suntem campioni? Noi avem 7 puncte faţă de locul 2. Numai un om care nu înţelege absolut nimic din ce se întâmplă în fotbal poate spune că suntem deja campioni. Vine Craiova şi ne bate. Mai suntem campioni? Ar mai rămâne 4 puncte diferenţă (n.r. la egalitate de puncte, tot FCSB rămâne lider, pentru că a pierdut un punct la înjumătăţire). Dacă Universitatea face 5 puncte şi ne depăşeşte, sunt campioni. 

Dacă batem Craiova, sunt şanse foarte mici să nu luăm campionatul. Dacă facem egal cu Craiova, nu e rău deloc. Şi mereu i-am bătut, şi fix asta e problema. Şi cu Hagi noi cam pierdeam, acum i-am bătut. Statisticile sunt făcute să fie contrazise. În momentul de faţă, stăm nesperat de bine, dacă ne gândim că am început playoff-ul la 4 puncte de locul 2. Şi acum suntem la 7 puncte de locul 2, şi 10 de Rapid. Dar asta nu înseamnă că am luat campionatul", a declarat Mihai Stoica la Orange Sport. 

Marius Şumudică crede că FCSB e 99% campioană 

"În acest moment, cred că FCSB e campioană în proporție de 99%. În primul rând, e diferența de puncte. Eu am jucat de două ori în play-off - prima oară, am fost campion, startul este foarte important în play-off!”, a afirmat Șumudică.

"(n.r.- Universitatea) Craiova și FCSB, din punctul meu de vedere, sunt cele două care mai au șanse, Craiova într-un procent mic... Au făcut șase puncte în primele două etape, contează foarte mult, indiferent de joc [..] Nu mai există sezonul regular, sunt două campionate diferite. Trebuie să riști în play-off, pierzi 3-0, 4-0, nu contează - trebuie să riști! În acest moment, cele două au luat un avans considerabil. Cred că FCSB a luat un avans considerabil...”, a mai declarat Marius Șumudică.

"Cred că FCSB este campioană. Nu sunt șapte puncte, sunt opt puncte față de Craiova, iar față de Rapid și CFR sunt 11 puncte! Au avantajul de la rotunjire, să nu uităm! [..] Au două rezultate la îndemână. Dacă faci egal, ții adversarul sub tine. Dacă punem ce au adunat, lor le e bun și egalul cu Craiova. Celelalte echipe joacă între ele. Toți sunt disperați să facă puncte, ceea ce îi va avantaja pe cei de la FCSB.”, a spus Marius Șumudică, la Fanatik Superliga.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?