Echipa nationala Mihai Stoichiţă a ales grupa de Liga Naţiunilor pentru România. Adversarele pe care vrea să le evite

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Joi, 8 februarie, are loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor. România este în Liga C, dar este cap de serie. 



Mihai Stoichiţă a spus care sunt adversarele ideale pentru România, dar şi care sunt cele pe care vrea să le evite. 

"Cu Insulele Feroe, Cipru, Estonia, Letonia sau Gibraltar, dar nu cred că Gibraltar se califică", a declarat Mihai Stoichiţă înainte de tragerea la sorţi. Gibraltar va juca un meci de calificare cu Lituania. 

În ceea ce priveşte adversarele de evitat, Mihai Stoichiţă a spus că "nu aș vrea să cădem cu Kosovo, Irlanda de Nord, cu Slovacia nu ar fi grozav, dar, asta e.

Astea sunt de evitat, în rest, cred că sunt accesibile, toate. Obiectivul nu este fixat, să vedem acum ce va ieși, până la urmă, competiția majoră este un turneu final”. 

"Selecționerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naționala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane.

UEFA Nations League 2024/25 va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formații în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naționale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada", transmite FRF.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel