Echipa nationala Mihai Stoichiță știe cum poate prinde încredere naționala de fotbal a României

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Directorul tehnic al FRF a explicat ce trebuie să facă „tricolorii” la debutul de la Campionatul European de fotbal din Germania.Stoichiță: „Cel mai important meci este cel cu Ucraina”

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, care a făcut luni deplasarea în Germania cu echipa națională, a declarat că meciul cel mai important al României la EURO 2024 este primul, cel cu Ucraina, deoarece în funcție de rezultatul acestuia cresc sau scad șansele de a trece de faza grupelor.

„Cel mai important meci al naționalei de la acest European este cel cu Ucraina. Pentru mine este meciul care decide totul. Un rezultat pozitiv cu Ucraina te face să ai pretenții mari în continuare. Și un egal e pozitiv, dar e mai greu cu el pentru că ulterior trebuie să fii atent la indirecte. Dar dacă am câștiga cu Ucraina am fi mult mai puțin atenți la indirecte și mult mai atenți la noi”, a precizat Stoichiță. pe Aeroportul 'Henri Coandă'.

„Speranțele sunt mari, la fel și așteptările mele. Eu nu mă iau după ultimele meciuri niciodată, pentru că știu care sunt circumstanțele (n.r. - meciurile amicale cu Liechtenstein și Bulgaria, ambele încheiate cu 0-0). Așa că am mari speranțe în acești jucători. La fotbal te aștepți la orice, iar eu mă aștept la orice bun după această campanie de calificare.

Speranțe mari pentru mine înseamnă să trecem de grupe, pentru că după aia orice e posibil. Pentru că, de exemplu, cine se gândea înainte de Cupa Mondială din 1994 că o să ajungem să jucăm în sferturile de finală?

Sigur, nu ai cum să compari echipa de acum cu cea de atunci, cum nu se compară nici timpurile. Da, atunci aveam niște jucători care evoluau la echipe mari din Europa, iar acum avem o echipă foarte tânără, cred că e printre cele mai tinere de la European. Dar acești jucători urmează să ajungă la echipe mari din Europa, asta e diferența”, a mai adăugat directorul tehnic al FRF.

Jucătorii care evoluează în Germania

Lotul echipei naționale de fotbal a României a plecat, luni după-amiază, în Germania, cu o aeronavă charter a companiei Tarom, pentru a participa la Campionatul European (14 iunie - 14 iulie).

Alături de lotul de 26 de jucători, anunțat de selecționerul Edward Iordănescu vineri seara, în avionul pentru Germania s-a aflat și mijlocașul Olimpiu Moruțan, indisponibil pentru turneul final din cauza unei accidentări suferite la echipa de club. El a fost invitat de conducerea FRF să se alăture delegației oficiale pentru a le oferi colegilor săi sprijin moral și a-și arăta susținerea pe timpul competiției.

Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, jucătorii au fost întâmpinați de aproximativ 30 de copii îmbrăcați în echipamentul echipei naționale. „Tricolorii” s-au fotografiat cu ei și le-au oferit autografe.

Delegația României va fi cazată pe perioada EURO 2024 în Bavaria, la Wurzburg, un oraș de aproximativ 130.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel