Stiri Minifotbalul nu e chiar... mini! Număr uriaş de sportivi legitimaţi la sportul care ne-a făcut campioni mondiali

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal
EXCLUSIV
Facebook Federaţia Romana de Minifotbal

Preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, a venit cu cifrele. Numărul echipelor de minifotbal şi numărul sportivilor legitimaţi arată că, de fapt, minifotbalul nu e chiar... mini! 



"Avem peste 2000 de echipe de minifotbal, înregistrate în circuitul competiţiilor noastre. Avem aproximativ 30.000 de jucători legitimaţi, care pot fi verificaţi la orice oră. Suntem foarte bine organizaţi, există transparenţă, se poate verifica în ce competiţii joacă jucătorii noştri, câte goluri marchează, câte meciuri joacă. 

Există foarte multă atractivitate. Cei care au acces la acest sport provin din toate mediile, indiferent de vârstă sau pregătire. Se pot înscrie într-o echipă de minifotbal, şi asta e foarte important. Când intră pe teren, chiar dacă nu vorbim de competiţii majore, se simt importanţi, se simt sportivi. 

Cred că noi avem meritul că le-am dat această posibilitate, să le creem un cadru legal în care să îşi poată desfăşura activitatea sportivă, să îşi reprezinte campionatul, judeţul, la competiţiile naţionale sau internaţionale", a declarat Ioan Onicaş la DC Sport. 

Cum se face selecţia la echipa naţională 

"E o întrebare destul de grea. Dacă performanţele jucătorilor au fost recompensate doar modic din partea Federaţiei, e clar că nu dispunem de un buget foarte mare. Avem un corp de tehnicieni, de parteneri ai Federaţiei, care voluntar fac această activitate. Urmăresc jucătorii. Normal că se face un lot lărgit, se prezintă către staff-ul tehnic al echipei naţionale, iar aceştia îi urmăresc la rândul lor. Dar avem competiţii naţionale, unde vin cele mai bune echipe din ţară, şi cu aceste date din spate se urmăresc jucătorii. E foarte greu. Să alegi 15 jucători din 30.000 este o misiune foarte grea. Dar cred că aceste competiţii naţionale organizate de Federaţia Română de Minifotbal dau posibilitatea celor care au această misiune să găsească cele mai bune soluţii. Şi nimeni nu poate contesta selecţia făcută, rezultatul de anul ăsta demonstrează că au fost găsite cele mai bune soluţii", a mai declarat Ioan Onicaş. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?