Fotbal Minutul care nu trebuie să existe în fotbal. Radu Banciu, discurs manifest

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Radu Banciu a avut un discurs manifest la adresa ultimelor modificări din fotbal şi a spus care este minutul care nu ar trebui să existe într-un meci. 



Concret, acesta cere renunţarea la prelungirile extrem de lungi din multe meciuri. 

"În Anglia şi Spania a ajuns fotbalul ca în curtea şcolii. Joci până se termină ziua sau până când vrea arbitrul. Sau până la 6, cum jucam noi. Cum să nu câştigi în condiţiile astea? Sau să nu scoţi un punct? A fost un meci în Premier League cu 19 minute de prelungiri. Ce ruşine... Cum să dai 19 minute de prelungire? Înseamnă că indiferent care este scorul în minutul 90, se poate întâmpla orice. În 19 minute poţi să dai oricâte goluri. Nu mai are niciun rost. Mai bine s-ar institui un sistem din ăsta în care câştigă echipa care ajunge prima la nu ştiu câte goluri. Ca să ştim o treabă. Finaluri incendiare, da... La Stuttgart - Heidenheim, Stuttgart a dat trei goluri, doar că primul al lui Guirassy nu s-a pus. Ăia de la Heidenheim au făcut 2-3, dar noroc că s-a jucat până dimineaţă ca să scoată măcar un punct Stuttgart, să se salveze. Ce ruşine. 

Ce ruşine la Brentford cu Manchester United. United a dat gol în minutul 90+7. Nu ar trebui să existe minutul ăla. Ăia au egalat în minutul 90+9, şi s-a mai jucat vreo 11 minute, dar s-a terminat 1-1. Ce ruşine...", a declarat Radu Banciu la Prima Sport. 

CIES a stabilit unde se întrerupe cel mai des jocul 

Pe baza datelor adunate din toate campionatele Europei, CIES a stabilit unde se fac cele mai multe faulturi, cine încasează cele mai multe cartonaşe, dar şi unde se acordă cele mai multe minute de prelungire. 

Astfel, cele mai multe cartonaşe se dau în Portugalia, unde Liga a II-a este lideră la cartonaşe galbene. Media este de 5,42 cartonaşe galbene pe meci. La cartonaşe roşii conduce prima ligă din Portugalia, cu 0,37 pe meci. 

Cu toate astea, nu acolo se comit cele mai multe faulturi. La nivelul ligilor afiliate UEFA, cele mai multe faulturi se comit în Serbia, 29,99 pe meci. Cele mai multe minute de prelungiri se acordă în liga a doua din Turcia, cu o medie de 11 minute şi 5 secunde pe meci, iar Premier League este pe locul 2, cu o medie de 11 minute de prelungire pe meci. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?