Superliga Romaniei Mircea Lucescu, atacat de alt antrenor român: „Trecutul lui e stricat, e pătat. Să nu mai vorbească el de blaturi și de aranjamente”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Recent, declarațiile incendiare ale lui Mircea Lucescu despre câștigarea titlurilor de campioană în fotbalul românesc au stârnit o controversă puternică în lumea sportului.



"Il Luce", așa cum este cunoscut, a afirmat că echipele Unirea Urziceni (2009) și Oțelul Galați (2011) au obținut aceste titluri în culise. Aceste afirmații au generat un schimb dur de replici între Lucescu și fostul antrenor Ioan Sdrobiș.

În urma interviului acordat Orange Sport, Mircea Lucescu a fost contrazis vehement de către Ioan Sdrobiș, care l-a acuzat pe veteranul tehnician că trecutul său este marcat de acțiuni similare. Sdrobiș, supranumit "Părintele", a declarat pentru Gsp.ro că Lucescu nu ar trebui să se exprime despre blaturi și aranjamente, deoarece însuși trecutul acestuia este "pătat".

Ioan Sdrobiș a făcut referire la perioada când Mircea Lucescu antrena Dinamo și a amintit despre un meci celebru din 1987, între Oțelul Galați și Dinamo, unde, conform lui Sdrobiș, Lucescu a influențat anumite aspecte ale jocului pentru a favoriza un anumit jucător la Gheata de Aur.

Totodată, Sdrobiș a acuzat că Mircea Lucescu avea conexiuni strânse cu "Miliția, politicul și arbitrajul", subliniind că cunoaște personal anumite detalii compromițătoare legate de acțiunile lui Lucescu din trecut.

Fostul antrenor secund al Oțelului Galați a subliniat faptul că Lucescu nu ar trebui să se considere un moralist sau un critic al altora din fotbalul românesc, având în vedere propriile sale fapte controversate.

În replică, Ioan Sdrobiș l-a sfătuit pe Mircea Lucescu să-și vadă de bătrânețe și să evite astfel de declarații, mai ales că ambii se află la o vârstă înaintată și ar trebui să își păstreze un minim de respect și bun-simț în discuțiile publice.

Mircea Lucescu, în vârstă de 78 de ani și unul dintre cei mai respectați antrenori din fotbalul românesc și european, nu a răspuns încă la aceste acuzații, preferând să-și continue activitatea în cadrul clubului Dinamo Kiev.

dcsport Team | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?