Fotbal Mircea Sandu îi cere explicații lui Lucescu, după acuzațiile privind Oțelul și Unirea Urziceni: „Vino, bă, și spune!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul președinte al FRF a reacționat dur la declarațiile lui Mircea Lucescu, solicitându-i dovezi privind acuzațiile realizate în urmă cu o lună.



În urmă cu o lună, antrenorul de 78 de ani a susținut că echipele de fotbal Oțelul Galați și Unirea Urziceni ar fi beneficiat de anumite conjucturi pentru a câștiga titlurile de campioane ale primei ligi.

Lucescu a menționat cele două echipe de fotbal, spunând că ar fi fost avantajate la vremurile respective. Unirea Urziceni, condusă de Dan Petrescu, a reușit să câștige titlul primei ligi în anul 2009, iar Oțelul Galați, echipă în fruntea căreia se afla Dorinel Munteanu, a ridicat trofeul doi ani mai târziu, în anul 2011.

Lucescu: „S-au dat bani mulți pentru a câștiga!”

„Erau niște interese! Câștigau echipele pe care le voiau ei. (Unirea) Urziceni a câștigat pentru că a vrut cineva, Oțelul (Galați) a câștigat pentru că a vrut cineva.

Așa se vorbește... S-au dat bani mulți pentru a câștiga! Se pare că așa au fost lucrurile... așa a fost perioada aceea!”, spunea Mircea Lucescu despre cele două formații, la EuroCast.

Sandu îi răspunde lui Lucescu: „Să spună cine a dat și cine a luat banii”

Mircea Sandu, în calitate de fost președinte al Federației Române de Fotbal, a răspuns acuzațiilor făcute de Lucescu, solicitându-i dovezi: „Să spună cine a luat banii. Să spună cine a dat și cine a luat banii. De ce nu spune asta? Și eu pot să vin și să acuz.

Dacă te uiți la Sdrobiș, el spune că tatăl Cooperativei era Mircea Lucescu. Eu îl citez doar! De ce nu spune cine a luat banii?

Vino, bă, și spune! Dacă ai date, foarte bine, du-te și fă plângere la DNA... Eu n-am nimic cu el. El m-a selecționat când era la echipa națională. Am fost la Sportul Studențesc amândoi, dar cum să spui așa ceva?!

Eu am făcut investiții în fotbalul românesc, eu am reprezentat cu succes fotbalul românesc. Ai luat-o razna, băi Mirciu?! În fine, e treaba lui”, a declarat Sandu, la aceeași emisiune.

Răspunsul Oțelului, la declarațiile lui Lucescu

„În urma declarațiilor recente făcute de domnul Mircea Lucescu referitoare la titlul de campioană națională obținut de Oțelul Galați în sezonul 2010-2011, clubul nostru dorește să clarifice următoarele aspecte:

SC Oțelul Galați respinge categoric orice afirmație care pune la îndoială integritatea și meritul sportiv al titlului de campioană obținut în sezonul menționat. Această victorie a fost rezultatul muncii asidue, pasiunii, dedicării și disciplinei implicate de întregul colectiv al echipei, de la jucători la staff-ul tehnic și administrativ.

Clubul Oțelul consideră că aceste performanțe sunt reflectarea directă a valorilor noastre: muncă, corectitudine și respect pentru sport. Reiterăm angajamentul nostru față de principiile fair-play-ului și integrității în sport.

De asemenea, subliniem că performanțele obținute pe teren de echipa noastră în acel sezon au fost conduse și inspirate de antrenorul Dorinel Munteanu, unul dintre cei mai respectați și valoroși tehnicieni din fotbalul românesc. Competența și integritatea sa nu pot fi contestate, fapt demonstrat nu doar în perioada respectivă, ci și în prezent, în noul său mandat la conducerea tehnică a echipei.”, a fost comunicatul oficial al clubului de fotbal, la puțin timp după declarațiile lui Mircea Lucescu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?