Tenis Mister pe locaţia Turneului Campioanelor din 2024. WTA nu s-a decis, dar zvonurile indică spre Arabia Saudită

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Turneul Campioanelor, ediţia 2024, ar putea avea loc în Arabia Saudită. WTA nu a luat încă o decizie în acest sens. WTA nu a luat deocamdată o decizie în privinţa locului de desfăşurare a Turneului Campioanelor din 2024, a anunţat instanţa de conducere a tenisului profesionist feminin, pe fondul speculaţiilor crescânde că evenimentul ar urma să aibă loc în Arabia Saudită, informează Reuters.

Anul acesta, oraşul mexican Cancun a fost desemnat gazdă cu mai puţin de două luni înaintea startului competiţiei, pe octombrie, însă turneul din Mexic a atras critici dure din partea unor jucătoare, printre care şi Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu privire la modul în care a fost organizat.

Mai mulţi instituţii mass-media au precizat că Turneul Campioanelor (WTA Finals) ar urma să se mute de anul viitor în Arabia Saudită, iar BBC a raportat că negocierile sunt în ultimele etape, ambele părţi fiind dornice să încheie un acord pe mai mulţi ani, scrie Agerpres.

WTA a suspendat turneele din China"Suntem în discuţii cu diferite grupuri în privinţa WTA Finals din 2024 şi pe mai departe, şi nu am luat nicio decizie în acest moment", a precizat un purtător de cuvânt al WTA într-un email.

"Ca şi în cazul tuturor deciziilor WTA, lucrăm îndeaproape cu jucătoarele şi ne concentrăm pe continuarea construirii unui viitor puternic pentru tenisul feminin", a adăugat el.

Shenzhen a găzduit ediţia din 2019 în cadrul unui contract profitabil pe 10 ani, dar evenimentul a fost anulat anul următor din cauza Covid-19 şi s-a mutat la Guadalajara, Mexic, în 2021.

Turneul era de aşteptat să se întoarcă la Shenzhen din 2022, dar WTA a suspendat turneele din China din cauza îngrijorărilor cu privire la situaţia fostei jucătoare chineze de dublu Shuai Peng. Oraşul american Fort Worth, din Texas, a găzduit turneul în acel an şi a atras un număr redus de spectatori.

Circuitul ATP a anunţat în august că turneul Next Gen Finals, rezervat jucătorilor sub 21 de ani, va avea loc la Jeddah din 2023 până în 2027, devenind primul turneu oficial masculin organizat în Arabia Saudită.

Regatul audit a investit sume uriaşe de bani în diverse sporturi, inclusiv fotbal, Formula 1, box şi golf, criticii acuzând această ţară că îşi foloseşte Fondul de Investiţii Publice pentru a-şi spăla imaginea prin intermediul sportului. Arabia Saudită neagă acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului şi afirmă că îşi protejează securitatea naţională prin legile sale.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel