Fotbal international Modificări importante în Cupa Angliei! De când intră schimbările în vigoare

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Noul format al Cupei Angliei aduce în prim-plan schimbări importante privind jucarea meciurilor din cadrul competiției. Prin acestea, se urmărește evitarea aglomerării calendaristice, în ceea ce privește programarea partidelor de fotbal.



Cupa Angliei la fotbal, cea mai veche competiție din lume, va elimina din sezonul viitor rejucarea meciurilor care s-au încheiat la egalitate, încă din primul tur în care intră echipele din ligile a treia și a patra, scrie EFE.

Noul format al Cupei Angliei va intra în vigoare din sezonul 2024/2025 și va fi valabil pentru următorii șase ani conform unui acord cu Premier League. Modificarea nu va afecta însă tururile de calificare, la care participă echipele dintre ligile a cincea și a zecea, în care rejucările sunt în continuare menținute.

Aglomerarea calendarului competițional, o problemă

În anul 2018, din cauza programului încărcat și a dificultății de a găsi date pentru rejucarea meciurilor, Federația engleză de fotbal (FA) a decis să elimine rejucarea meciurilor începând cu turul cinci, care din sezonul viitor se va extinde până la primul tur. Cluburile din Premier League intră în competiție începând cu turul trei.

De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru ca toate tururile să se joace la sfârșit de săptămână, iar finala Cupei Angliei să aibă loc în penultimul weekend din Premier League, într-o zi de sâmbătă, fără meciuri de campionat vineri și sâmbătă, pentru a se evita concurența și a da valoare acestei competiții, potrivit Agerpres.

FA s-a angajat, totodată, în acest nou acord, să distribuie suma de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) diviziilor inferioare ale fotbalului englez, o injecție suplimentară la cele 100 de milioane deja furnizate.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel