Stiri Mohammed Salah, egipteanul lui Liverpool, transmite omenirii "să nu se obişnuiască cu suferinţa din Gaza" în mesajul de Crăciun

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

"Nu vă obişnuiţi cu suferinţa din Gaza", a transmis Mohammed Salah, mijlocaşul egiptean al celor de la Liverpool, în mesajul său de Crăciun. 



În mesajul transmis luni, Salah a spus că familiile care îşi plâng apropiaţii nu trebuie să fie uitate. 

Pe paginile sale de socializare, el a postat o fotografie cu un brad de Crăciun în alb şi negru, spunând că acest Crăciun îl primeşte cu inimă grea, din cauza luptelor din Fâşia Gaza. Amintim că enclava a fost sub bombardamentul forţelor israeliene de la începutul lunii octombrie, după ce militanţii Hamas au provocat un adevărat masacru în Israel, ucând 1200 de oameni şi răpind alţi 240. Bombardamentele din Gaza au ucis până acum 20.400 de oameni şi au rănit alţi 50.000. 

"Având în vedere războiul brutal din Orientul Mijliociu, moartea şi distrugerile din Gaza, anul acesta primim Crăciunul cu inimi îndurerate şi împărtăşim durerea familiilor care îşi plâng apropiaţii. Vă rog să nu îi uitaţi şi să nu vă obişnuiţi cu suferinţa lor. Crăciun fericit", a scris Salah pe Instagram. 

Salah a fost criticat în Egipt pentru faptul că nu a comentat nimic despre războiul din Gaza pentru mai bine de o săptămână, când conflictul a început, spre deosebire de alte personalităţi din lumea arabă. 

În primele sale declaraţii despre conflict, Salah a cerut încheierea masacrului şi a cerut permiterea intrării ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza, scrie reuters. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel