Grand Slam Monica Niculescu și Cristina Bucșa, calificate în optimile de finală de la Roland Garros

Data publicării:
Federația Română de Tenis
Federația Română de Tenis

Cele două tenismene au trecut de perechea americană Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, după un meci de aproape trei ore.



Niculescu și Bucșa fac o echipă competitivă

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucșa s-a calificat spectaculos în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, duminică, după ce a trecut de americancele Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands cu 2-6 6-4 11-9.

Niculescu și jucătoarea născută la Chișinău au avut nevoie de aproape trei ore de joc (2 h 58 min) pentru a obține victoria.

Cele două jucătoare, care veneau după cucerirea titlului (WTA 500) de la Strasbourg, au irosit în tiebreak-ul setului decisiv trei mingi de meci, la 9-6, fiind egalate (9-9), dar au izbutit să tranșeze soarta partidei în fața favoritelor numărul 14.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????????WTA Romania???????? (@wta_romania)



Niculescu și Bucșa și-au asigurat un cec de 43.500 de euro și 240 de puncte WTA la dublu. Adversarele din optimi vor fi câștigătoarele din duelul care le opune pe principalele favorite, Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia), și pe Emma Navarro (SUA)/Diana Shnaider (Rusia).

Tot duminică este programat și meciul dintre româncele Ana Bogdan/Jaqueline Cristian și cuplul Amina Anșba (Rusia)/Anastasia Detiuc (Cehia), „lucky loser” după retragerea italiencelor Elisabetta Cocciaretto/Martina Trevisan, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?