Fotbal international Motivul oficial pentru care Jim Ratcliffe nu a investit încă la Manchester United

Data publicării:
Fotografie de la Mylo Kaye, Pexels
Fotografie de la Mylo Kaye, Pexels

Miliardarul Jim Ratcliffe a anunţat că vrea să plăteasac 1,3 miliarde de dolari pentru un pachet de acţiuni la Manchester United, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă. Totul ar fi cauzat de îngrijorări privind modul în care vor fi trataţi acţionarii minoritari, scrie Reuters, care citează persoane implicate în această tranzacţie.  

Pe 22 noiembrie 2022, proprietarii lui United au anunţat că explorează opţiuni strategice, inclusiv vânzarea clubului din Premier League.

Un an mai târziu, Ratcliffe, proprietarul grupului industrial chimic Ineos, a început demersurile de achiziţie a 25% din acţiunile lui United, dar un anunţ este aşteptat abia săptămâna viitoare.

Ratcliffe urmează să dobândească un control semnificativ asupra operaţiunilor de fotbal la United ca parte a investiţiei sale, atunci când aceasta se va confirma în cele din urmă, şi apoi ar urma să investească o sumă suplimentară de 245 de milioane de lire sterline în modernizarea infrastructurii clubului.

La un moment dat, Ratcliffe şi şeicul qatarian Jassim erau concurenţi pentru cumpărarea lui United de la familia Glazer. Şeicul Jassim s-a retras din cursă în octombrie, deşi oferta lui era aproape dublă faţă de valoarea clubului, estimată la 3,2 miliarde de dolari. Magnatul qatarian a promis investiţii de 1,7 miliarde de dolari în proiecte de infrastructură.

Familia Glazer a preluat controlul lui United în 2005, pentru suma de 790 de milioane de lire sterline, dar de atunci s-a confruntat cu creşterea semnificativă a nemulţumirii fanilor, care s-a acutizat în ultimii ani la un club care a câştigat ultimul său titlu în 2013.

United a anunţat săptămâna trecută că Richard Arnold demisionează din postul de director executiv după mai puţin de doi ani în funcţie.

Surse apropiate de Ineos au indicat că Ratcliffe nu a fost implicat în plecarea lui Arnold, dar se pare că vor avea loc alte schimbări odată cu finalizarea achiziţiei acţiunilor la United, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel