Tenis „A trecut prin iad!”: Declarațiile lui Patrick Mouratoglou, despre situația Simonei Halep

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a vorbit pentru prima dată despre momentele care au urmat după anunțul privind scandalul de dopaj al campioanei din vara anului 2022.



Patrick Mouratoglou a declarat, pentru prima dată public, că întregul caz al fostei sale eleve, Simona Halep, a fost „oribil și înfricoșător”. Francezul a comentat situația incredibilă în care s-a regăsit Simo, susținând că ultima pronunțare a TAS privind pedeapsa lui Halep, care a fost scăzută de la sentința inițială de patru ani de suspendare, la doar nouă luni, l-a găsit „ușurat”, în condițiile în care „adevărul a ieșit la iveală”.

„Nu știa dacă va putea juca din nou, a trecut prin iad”

Mouratoglou a mai susținut, pentru Tennis Channel, că perioada de peste un an și jumătate în care Halep a luptat din răsputeri să își apere imaginea și să arate tuturor că este nevinovată a fost una de coșmar pentru fostul număr 1 mondial: „Ea nu știa dacă va putea juca din nou cândva; a trecut prin iad în ceea ce privește întregul caz al dopajului”.

Francezul a mai descris, totodată, momentul de uimire în care rezultatul pozitiv al testului a fost transmis către echipa sa și, implicit, către Halep: „Este înspăimântător, întrucât nu știi dacă vei putea stabili ce s-a întâmplat cu adevărat. Când a început [toată situația], de fapt, nici măcar nu știam ce s-a întâmplat, pentru că nu îți imaginezi cum ți se poate găsi această substanță în urină... și atunci trebuie să cauți și trebuie să dovedești de unde provine, altfel primești [pedeapsa] maximă.”

„Sunt foarte ușurat pentru ea”

Fostul antrenor al Simonei și actualul antrenor al lui Holger Rune (7 ATP) s-a declarat, în continuarea dialogului, foarte ușurat în urma finalizării procesului la TAS: „Bineînțeles că am urmărit situația zi de zi", a mai spus el. „Sunt foarte, foarte ușurat pentru ea, pentru că adevărul învins în cele din urmă. Să o avem înapoi este fantastic și pentru tenisul feminin. Abia aștept să o văd jucând! Sunt sigur că mulți oameni așteaptă acest moment.”, a concluzionat el.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?