Fotbal international Mourinho s-a decis: Doi ani de contract cu echipa de pe locul secund

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jose Mourinho a acceptat să preia funcția de antrenor al echipei de fotbal Fenerbahçe, pentru un contract pe doi ani.



Mourinho alege să antreneze în Turcia

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Jose Mourinho a acceptat oferta turcilor de la Fenerbahçe, aceasta nefiind singura primită de către antrenorul portughez, el având mai multe variante, dintre care conducerea echipei clasate pe locul secund în sezonul actual din fotbalul turc și oferta din Arabia Saudită, de la formația Al-Qadisiya.

Se pare că Mourinho a refuzat propunerea celor din Arabia Saudită și semnează cu turcii de la Fenerbahçe, un contract care expiră în luna iunie a anului 2026. De asemenea, înțelegerea include și o opțiune de prelungire.

Jorge Mendes, agentul antrenorului portughez, a fost cel care a negociat contractul, ultimii pași reprezentând doar o formalitate.

Mourinho a fost prezent în țara noastră săptămâna trecută, acesta fiind invitat la meciul de retragere al echipei naționale de aur a României, în calitate de antrenor al formației adverse, „Starturile Lumii”.

Mourinho: „Am venit aici pentru respectul pe care îl am pentru voi”

„Generația de Aur 1994” s-a retras în glorie, sâmbătă seară, în fața a 54.967 spectatori, fiind înregistrat un nou record de asistență pe Arena Națională.

Înaintea meciului de retragere, José Mourinho a oferit un discurs de mare tehnician în fața foștilor fotbaliști români.

„Vreau să vă spun două lucruri din inimă. Suntem, mai mult sau mai puțin, de aceeași vârstă, deci sunteți generația mea. În timp ce am crescut, m-am îndrăgostit de fotbal și am început să lucrez în fotbal, în cea mai bună perioadă a voastră. Despre voi, în mod individual, îmi amintesc și am mult respect pentru voi. Am venit aici, bineînțeles, pentru că sunt prieten cu Giovanni (n.r.- Becali), e mereu o plăcere să vin.

Dar am venit aici pentru respectul pe care îl am pentru voi. Vreau să vă felicit pentru cei 30 de ani, fotbalul nu este mereu un „bun tată”, dar istoria nu o sterge nimeni. Istoria rămâne pentru totdeauna. Sper să vă bucurați de această seară, iar pentru mine este o onoare să particip.”, a fost discursul transmis de José Mourinho, înaintea meciului de sâmbătă seară dintre fotbaliștii „Generației de Aur” și reprezentanții Starurilor Lumii, scor 3-2.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?