Turnee ATP Nadal revine pe terenul de tenis. A anunţat prima competiţie la care va participa

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rafa Nadal a anunţat turneul la care va reveni pe terenul de tenis. Spaniolul Rafael Nadal, absent de aproape un an de pe terenul de tenis, a anunţat vineri că va reveni în competiţie la începutul lunii ianuarie la turneul ATP de la Brisbane, care serveşte drept pregătire pentru Australian Open, scrie AFP.

"După un an fără competiţie, este momentul să revin. Se va întâmpla la Brisbane în prima săptămână din ianuarie", a declarat fostul număr 1 mondial, în vârstă de 37 de ani, într-un videoclip postat pe reţelele de socializare.

Nadal nu a mai jucat de când a fost eliminat în turul doi la Australian Open, în luna ianuarie, scrie Agerpres.

Ibericul e pe locul 663Ajuns pe locul 663 ATP după aproape un an fără să joace, ibericul a spus că "nu merită să termine aşa", referindu-se la accidentarea la şold pe care a suferit-o la Melbourne în ianuarie 2023, în timpul turneului pe care l-a câştigat în 2009 şi 2022.

Jucătorul a suferit de atunci două operaţii, iar în septembrie a afirmat că sezonul 2024 va fi ultimul pentru el.

Nadal va încerca să revină la cel mai înalt nivel în Australia, însă ar urma să vizeze mai ales turneul său favorit pe zgura de la Roland Garros, unde s-a impus de 14 ori.

În ce priveşte numărul de turnee de Mare Şlem câştigate, el este devansat de sârbul Novak Djokovic, actualul lider mondial, care are 24 de titluri, două mai mult decât spaniolul.

Nadal a avut deja un sezon, 2021, afectat de o accidentare la un picior, el fiind eliminat atunci de Djokovic în semifinale la Roland Garros după un meci în care problemele sale au fost vizibile.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel