Stiri Nadia Comăneci recunoaște rolul uriaș pe care îl are sportul în societate: „Sportul mi-a dat o voce!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana română a mărturisit că toate succesele pe care le-a cunoscut în cariera sa i-au dat șansa de a deveni un ambasador al altor sportive din întreaga lume.Nadia Comăneci: „Nu auzisem de egalitate de gen”

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică și care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat că sportul i-a dat o voce pe când avea doar 14 ani și nu auzise de egalitatea de gen, relatează EFE.

Cu 48 de ani în urmă nu auzisem de egalitate de gen și doar m-am dus și am făcut ce trebuia să fac. Acum, sunt fericită pentru că nimeni, niciun om, nu a realizat acel 10. Sportul mi-a dat o voce pe când aveam doar 14 ani și mă simt mândră că fata aceea a deschis ușa altor femei”, a spus, duminică, Nadia Comăneci, una din cele mai mari sportive din toate timpurile, aflată la Madrid pentru a participa la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc luni seară, la Palatul Cibeles.

Nadia Comăneci, care se numără printre membrii Academiei Laureus, a declarat că era foarte tânără când a câștigat Jocurile Olimpice, dar amintirile sunt încă foarte proaspete.

„Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieții nu aveau atât de multe oportunități pentru a practica sportul, cu atât mai puțin fetele”, a mai spus aceasta.

Nadia a răspuns la peste 250 de scrisori primite zilnic

De asemenea, campioana a mărturisit că sportul pe care l-a practicat este unul extrem de dificil:

„Gimnastica este un sport în care cazi mult, te ridici și iar cazi. Este o lecție fantastică despre ceea ce este viața”, a mai adăugat Nadia, care a relatat că după Jocurile de la Montreal a primit 'circa de 250 de scrisori pe zi', cărora le-a răspuns încetul cu încetul. „Acelea erau rețelele mele de socializare”, a mai precizat ea.

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a mai afirmat că Simone Biles, vedeta gimnasticii americane, „este o sportivă unică”, una dintre puținele care își permit să „să se odihnească un an și apoi să câștige din nou”, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?