Stiri "Nadia copia pe rupte, avea fiţuici cu de toate". Fostul jurnalist Ionel Stoica a fost prezent când Nadia Comăneci a dat admiterea la facultate

Data publicării:
Facebook Nadia Comăneci
Facebook Nadia Comăneci

Ionel Stoica, fost jurnalist sportiv şi comentator, şi-a adus aminte că, în anii '80, a fost martor la examenul de admitere al Nadiei Comăneci la facultate. 



"Ca la orice examen, oamenii erau împărţiţi după alfabet. Intru în prima sală unde erau cei cu A, B, C, unde erau Carmen Bunaciu şi Nadia. Nadia, cu o dezinvoltură caracteristică ei, copia pe rupte. Avea fiţuici, de toate. Avea şi o carte pe genunchi. 

Chestia e că era o convenţie. Asistenţii de acolo, trei la număr, se uitau pe geam, spre pista de atletism, unde se pregăteau probele practice. Asta era preocuparea lor, nu ce făceau marii noştri campioni în sală. Şi Nadia profita de asta. 

Eu eram operator atunci şi filmam. Ceva-ceva se vede pe filmare, dar nu aşa foarte explicit. Mi-am dat seama atunci că Nadia se descurcă", a declarat Ionel Stoica la Un Podcast la Alt Nivel

Nadia, pe de altă parte, a spus într-un interviu că profesorii erau exigenţi

Nadia Comăneci a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS) în anii '80, la doar câţiva ani după notele de 10 înregistrate la Montreal. 

"Pentru că eram încă angrenată în sport, am urmat cursurile la fără frecvență. Mergeam doar la examene.

Îmi aduc aminte că pentru fiecare examen în parte mă pregăteam temeinic. Niciodată nu m-am prezentat la un examen, nepregătită. Veneam de la sala de antrenament și mă apucam să învăț pentru facultate.

Țin minte că profesorii erau foarte exigenți. Nu conta faptul că studentul, în plan sportiv, avea rezultate foarte bune. Examenele erau examene și trebuia să înveți. Am avut niște profesori foarte buni în facultate”, a precizat Nadia Comăneci pentru Prosport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel