Tenis Naomi Osaka, declarații despre celelalte mame din circuit. Urmează un nou duel între jucătoarele care revin în tenisul profesionist după naștere

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Naomi Osaka a revenit la turneul de la Miami, înregistrând o victorie împotriva jucătoarei italiene, Elisabetta Cocciaretto, în minimum de seturi. Japoneza a făcut mai multe declarații privind următoarea sa adversară, Elina Svitolina, dar a discutat și despre relația cu celelalte jucătoare din circuit care au devenit mame.



Osaka este entuziasmată să joace împotriva Svitolinei

La ultima sa participare în Florida (2022), Naomi Osaka (229 WTA) a ajuns până în faza finală a competiției, fiind învinsă de liderul mondial, Iga Swiatek. Aceasta încearcă să își revină la forma care a consacrat-o, după ce a dat naștere unei fetițe anul trecut. În primul tur de la Miami Open, japoneza a arătat un joc solid, obținând o victorie impresionantă în fața Elisabettei Cocciaretto (51 WTA), în doar o oră și 19 minute, scor 6-3 6-4.

Cocciaretto a intrat în meci încrezătoare după victoria de la Charleston de săptămâna trecută, dar nu a găsit nicio modalitate prin care să răspundă la serviciile oferite de Osaka, care a lovit șase ași și a câștigat 85% din totalul de puncte pe primul serviciu.

Naomi Osaka o va înâlni în turul doi de la Miami pe Elina Svitolina (17 WTA), acestea fiind la egalitate (2-2) în meciurile directe. Osaka, în interviul de pe teren de după accederea în cea de-a doua fază a competiției americane, a spus că va fi o „onoare incredibilă” să o înfrunte pe ucraineancă, aceasta din urmă regăsindu-și forma fizică tot după nașterea unei fetițe. Svitolina, cap de serie numărul 15 în turneu, nu a trebuit să joace în primul tur datorită clasamentului său, astfel că o va întâlni pe Osaka vineri, 22 martie, în cea de-a doua fază a turneului.

Svitolina pare că trece printr-o perioadă foarte bună a carierei, acestea revenind în circuit anul trecut. Ea a reușit, în 2023, să acceadă în sferturile de finală de la Roland Garros, atingând cel mai mare succes în turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, respectiv semifinale.

„Va fi o onoare”

Cvadrupla câștigătoare de Grand Slam nu și-a putut ascunde entuziasmul după victoria încrezătoare împotriva lui Cocciaretto, declarând că abia așteaptă să o înfrunte pe Elina. „Va fi o onoare cu adevărat incredibilă să joc împotriva ei”, a spus Osaka. Ea a mai adăugat: „Îmi amintesc că m-am uitat la [Svitolina], când juca la Wimbledon, în timp ce eram însărcinată. M-am gândit atunci că și vreau să fiu acolo într-o zi!”

„Ea [Svitolina] a fost întotdeauna o jucătoare grozavă, așa că nu e nicio surpriză pentru mine că s-a întors în top 20. Se pare că, mai degrabă, acolo este locul ei.”, a mai susținut Naomi, conform eurosport.com

La conferința de presă de după meci, o jurnalistă a întrebat-o pe Osaka dacă are o relație diferită cu celelalte jucătoare care au devenit mămici:

„- În acest moment, se regăsesc multe jucătoare profesioniste care sunt, în același timp, și mame. Se întâmplă să vă întâlniți, de obicei, și să discutați despre această perioadă din viața voastră? Aveți vreo legătură specială datorită faptului că ați devenit mame?”, a întrebat jurnalista.

Jucătoarea japoneză a răspuns: „- Eu am un respect mare pentru ele și cred că acest lucru este reciproc”, continuând cu o glumă: „[..] dar nu fac parte dintr-un grup de discuții [între mamele din circuit], dacă la asta te gândeai...”.

„În același timp, nu cred că o să fiu prima care va începe acel tip de discuții [despre copii]... Dar realizez câte jucătoare care au devenit mame sunt în jurul meu și sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru. Sunt foarte fericită că fetița mea este cea mai mică, cred, și astfel, le pot adresa întrebări când am nevoie de ceva” a încheiat aceasta.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?