Tenis Naomi Osaka, fără presiune pe sine după înfrângerea de la Indian Wells

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nu demult revenită în circuitul WTA după ce a născut, japoneza Naomi Osaka reia seria competițională a sportului care a consacrat-o. Cvadrupla câștigătoare de Grand Slam nu pune presiune pe rezultate, chiar dacă a fost învinsă de Elise Mertens (28 WTA) în cel de-al treilea tur de la Indian Wells.



Osaka nu se grăbește 

Aflată în primele 300 jucătoare ale lumii, Naomi Osaka nu își grăbește revenirea în topul WTA, fiind învinsă în două seturi, cu scorul 7-5 6-4 de Elise Mertens. Belgianca este a 26-a favorită a turneului de la Indian Wells și o va întâlni în turul următor pe Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii.

Osaka își consolidează revenirea după ce a dat naștere unei fetițe în luna iulie a anului trecut, înregistrând două victorii împotriva Sarei Errani (100 WTA), scor 6-3 6-1, respectiv împotriva Ludmilei Samsonova (15 WTA), scor 7-5, 6-3.

După înfrângerea suferită în fața lui Mertens, Naomi a susținut că  „a încercat în toate modurile posibile să revină în meci”. Ea a reflectat, de asemenea, la provocarea „complet diferită” de a reveni în topul WTA.

„Încerc să nu fie prea dură cu mine însămi”

Naomi Osaka a declarat că „încearcă să nu fie prea dură” cu ea însăși în ceea ce privește competițiile oficiale, mai ales că revine după 18 luni de pauză. Pe de altă parte, ea a amintit că revenirea sa se datorează dorinței de „a câștiga mai multe titluri de Grand Slam”, doar că vede efortul pe care îl depune pentru a-și consolida jocul în prezent și în viitor ca „pe un succes, chiar dacă nu a(m) jucat deloc bine”. Ea a afirmat că „a încercat să joace fiecare punct” în meciul cu Mertens, menționând: „Cred că, înainte de a rămâne însărcinată, au fost câteva meciuri pe care nu le-am jucat la fel de determinată cum am încercat astăzi și simt că pot să ies de pe teren știind asta, deși sunt tristă pentru înfrângere, știu că am încercat toate modurile posibile pentru a reveni în meci”.

„Bănuiesc că așa determin succesul chiar acum.”, a mai spus japoneza. Meciul cu Mertens a fost unul disputat, chiar dacă nipona nu a putut ajunge în setul decisiv. Statisticile înfruntării prezintă un număr de 25 de erori neforțate și 20 de lovituri câștigătoare pentru Osaka, pe când Mertens a înregistrat 16 erori neforțate, la egalitate cu numărul loviturilor câștigătoare. 

Ca o concluzie a ultimelor luni, Naomi simte că și-a îmbunătăți condiția fizică: „într-un fel, m-am îmbunătățit mult de la Doha”, a spus aceasta, care a ajuns în sferturile de finală la turneul de la Doha. „Cred că am luptat mult mai mult sau am încercat să lupt mult mai mult și să găsesc soluții la problemele pe care le aveam în față [..] E clar că nu a funcționat prea bine, așa că sper că cu cât joc mai multe meciuri, cu atât pot găsi mai multe soluții.”, a mai adăugat aceasta.

Întrebată despre cum găsește provocarea de a încerca să revină din nou în top după ce a câștigat turneele de Grand Slam și a atins cel mai înalt clasament în tenis, Osaka a spus: „Simt că este complet diferit, întrucât știi că ai făcut-o [în trecut], așa că încerci cu disperare să o faci din nou.”, conform eurosport.com

Jucătoarea niponă va juca în continuare la Miami Open, unde a ajuns în finală, în urmă cu doi ani.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?