Tenis Naomi Osaka luptă din nou sub steagul Japoniei. În ce competiție revine aceasta

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, fostă număr 1 mondial și proaspăt revenită în circuit după ce a născut, va reveni după patru ani în competiția de Billie Jean King Cup de anul acesta.



Osaka are poftă să joace tenis

Naomi Osaka, cvadruplă campioană de Mare Șlem, va reveni după patru ani în Billie Jean King Cup, la întâlnirea cu echipa Kazahstanului. Întâlnirea dintre țările asiatice va fi programată pe 12 și 13 aprilie la Tokyo, având ca miză calificarea la faza finală a acestei competiții, a anunțat vineri, echipa Japoniei.


Fosta jucătoare de tenis, Ai Sugyama, actual căpitan al echipei nipone, citată de mass-media locală, a declarat că Naomi vrea să joace pentru țara sa: „Ea [Osaka] a spus că dorește să joace, iar eu sunt foarte fericită”.

Jucătoarea Naomi Osaka, în vârstă de 26 de ani, a revenit în competiție la începutul acestui an, după o absență de 15 luni din circuit, perioadă în care a dat naștere unei fetițe. Ea se află în prezent pe locul 287 în clasamentul mondial de tenis.

Aceasta a disputat de la revenirea în circuit cinci turnee, cel mai bun rezultat al său înregistrându-se la competiția WTA 1.000 de la Doha, în urmă cu o lună, unde a ajuns în sferturile de finală.

Japonia va înfrunta Kazahstanul la Tokyo Ariake Coliseum, unde Osaka a evoluat la Jocurile Olimpice din 2021, fiind eliminată în turul al treilea.

Câștigătoarea acestui duel se va califica la faza finală a Billie Jean King Cup, programată în luna noiembrie în Spania, notează Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?