Fotbal international Napoli se alătură lui Real Madrid şi Barcelonei în susţinerea SuperLigii Europei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

După ce mai multe cluburi din Anglia, Germania şi Franţa au respins categoric SuperLiga Europeană, Napoli, campioana Italiei, a decis să se alăture celor de la Real Madrid şi Barcelona în demersul de a crea o nouă competiţie. SSC Napoli, campioana en titre din Serie A şi una dintre cele mai importante echipe din fotbalul italian, a primit cu braţele deschide decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi este dispusă să participe la un dialog pentru construirea proiectului Super Ligii europene, informează ANSA.

Preşedintele clubului italian, Aurelio de Laurentiis, mereu critic la adresa UEFA şi unul dintre cei care au susţinut de la început Super Liga, deşi nu s-a numărat printre fondatori, a primit "cu satisfacţie" hotărârea CJUE, conform sursei citate.

De Laurentiis s-a declarat "dispus să participe la un dialog cu alte mari cluburi europene pentru a construi împreună proiectul", adaugă agenţia italiană de presă.

Napoli este primul club italian care s-a pronunţat în favoarea Super Ligii, după ce Inter Milano - unul dintre iniţiatori - şi AS Roma s-au declarat clar împotriva acestui proiect, prin comunicate oficiale.

Celelalte doua echipă italiene fondatoare, Juventus Torino şi AC Milan, nu şi-au exprimat deocamdată poziţiile. Totuşi, fostul preşedinte al clubului Juventus, Andrea Agnelli, unul dintre principalii promotori ai proiectului, a rupt tăcerea pe reţelele de socializare, cu un mesaj de susţine faţă de Super Ligă: "Până la final"

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a considerat, joi, că reglementările FIFA şi UEFA privind autorizarea prealabilă a competiţiilor fotbalistice la nivel de club, precum Super Liga, încalcă Dreptul Uniunii. Cel mai înalt organism administrativ al UE a subliniat că UEFA şi FIFA au abuzat de "poziţia lor dominantă" în acţiunea lor împotriva creării controversatei Super Ligi de fotbal, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel