Echipa nationala Naţionala României, analizată de presa din Spania după calificarea la EURO 2024. Nicolae Stanciu, jucătorul vedetă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jurnalistul spaniol Ivan Cordovilla a făcut o scurtă analiză a naţionalei României, după calificarea tricolorilor la EURO 2024. 



"Echipa României a reuşit să se califice la EURO 2024 în mod impecabil, ieşind neînvinsă dintr-o grupă cu Israel şi Elveţia. Absenţi de la turneul final din 2020, românii merg la turneul din Germania plini de entuziasm, mai ales după ce au reuşit să intre şi în urna a doua pentru tragerea la sorţi. România a jucat, până acum, la cinci campionate europene şi a reuşit să câştige un singur meci, în 2000 (n.r. contra Angliei, scor 3-2). Cu toate astea, există suficiente motive pentru a crede că românii pot fi una dintre surprizele acestui campionat", a scris Ivan Cordovilla în AS

Nicolae Stanciu, jucătorul vedetă al echipei 

Purtătorul tricoului cu numărul 10, Nicolae Stanciu este şi căpitanul naţionalei. Jurnalistul spaniol îl consideră pe acesta ca fiind vedeta echipei, cel mai important jucător. 

"Căpitanul, jucătorul cu cele mai multe selecţii din actualul lot, dar şi cu cea mai mare experienţă în fotbalul european. Din luna septembrie, joacă la Damac, în Arabia Saudită, echipă antrenată de conaţionalul Cosmin Contra. Nicolae Stanciu a fost un jucător esenţial pentru Edi Iordănescu în campania de calificare, fiind cel mai avansat mijlocaş în sistemul 4-3-3 sau în sistemul 4-2-3-1", mai arată sursa citată. 

Sursa: Agerpres

Edi Iordănescu, antrenorul renăscut din propria cenuşă 

După o Ligă a Naţiunilor dezastruoasă, Edi Iordănescu a reuşit să revitalizeze echipa naţională şi a acumulat 22 de puncte în grupa de calificare la EURO 2024. 

"Nu a avut parte de meciuri bune la început, dar această campanie de calificare a fost foarte bună. A reuşit să îmbine foarte bine generaţiile, lucru vizibil cel mai bine în mijlocul apărării, acolo unde Andrei Burcă, de 30 de ani, joacă alături de Radu Drăguşin, în vârstă de doar 21 de ani", au concluzionat spaniolii. 

Sursa: Agerpres

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel