Superliga Romaniei Neil Lennon a început deja pregătirile pentru sezonul următor la Rapid. A anunţat programul echipei

Data publicării:
Facebook FC Rapid
Facebook FC Rapid

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid un contract valabil două sezoane şi a început deja munca. Clubul a anunţat programul pentru pregătirea de vară a echipei. 



Astfel, reunirea lotului va avea loc pe 10 iunie, iar două zile mai târziu giuleştenii vor pleca în cantonament la Curtea de Argeş, unde vor sta până pe data de 19 iunie. 

Pe 20 iunie, la Bucureşti, Rapid va disputa un meci amical, iar o zi mai târziu va avea loc vizita medicală.  

Ulterior, pe 23 iunie, rapidiştii vor merge în al doilea cantonament al verii, la Maribor, în Slovenia, unde vor sta până pe 5 iulie. Noul sezon din Liga 1 începe pe data de 12 iulie. 

În Slovenia, Rapid va disputa cinci partide amicale, iar numele adversarelor va fi anunţat în curând de club. 

Rapid a marcat 71 de goluri în acest sezon 

Giuleştenii au terminat playoff-ul pe locul 6, ultimul, însă au avut un atac prolific, cu 71 de reuşite. Albion Rrahmani a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 17 reuşite, urmat de Borisav Burmaz, cu 7 goluri, Ermal Krasniqi şi Claudiu Petrila, fiecare cu câte 6 goluri. 

Marko Dugandzic a înscris şi el cinci goluri pentru giuleşteni, înainte să plece la Al Tai, în Arabia Saudită. Funsho Bamgboye şi Jayson Papeau au şi ei tot câte 5 goluri pentru Rapid în sezonul 2023/2024. Alex Ioniţă II, plecat între timp în China, a înscris de 3 ori pentru Rapid, în timp ce Paul Iacob, Robert Bădescu, Iulian Cristea, Răzvan Onea, Cristi Săpunaru, Jakub Hromada, Xian Emmers, Răzvan Oaidă, Damjan Djokovic şi Ştefan Pănoiu au marcat câte 1 gol. Borja Valle, plecat la Ponferradina, a înscris un autogol în acest sezon. 

Lennon are planuri mari în Giuleşti 

Nord-irlandezul care a cucerit 5 titluri de campion al Scoţiei cu Celtic Glasgow vrea să o transforme pe Rapid. 

"Am urmărit multe meciuri ale echipei în ultimele săptămâni. Nu doar înainte de play-off, ci și după. Este loc pentru îmbunătățiri, trebuie să devenim mai buni. Mergem înainte, arătăm bine, dar sunt lucruri pe care le putem face să funcționeze mai bine. Filosofia mea este atacul, ne trebuie o structură bună. Vrem să jucăm agresiv, un fotbal rapid.

Sper să putem aduce jucători care să ne încânte. De asemenea, îmi doresc să ne asigurăm că, din punct de vedere defensiv, vom fi de neînvins, asta necesită multă muncă, să facem sacrificii și să fim disciplinați. Să ne exprimăm atacul în teren. Avem aceste idei pe care vrem să le punem în aplicare, dar momentan, nu vă pot spune mai multe. Încă este prea devreme. Suntem foarte entuziasmați pentru ceea ce urmează.

Îmi plac mai multe sisteme. Îmi plac 4-3-3, 3-5-2, 4-4-2. Nu contează, trebuie să alegem sistemul care se potrivește cel mai bine jucătorilor pe care îi avem. Vom vorbi despre ce vrem să facem sezonul acesta și înaintea acestuia. Aceste discuții vor avea loc înainte de a începe noul sezon.”, a declarat Neil Lennon la conferinţa de presă în care a fost prezentat. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?