Superliga Romaniei Neil Lennon plănuiește să transforme stadionul din Giulești: „Vreau să devină intimidant, ca pe o fortăreață!”

Data publicării:
FC Rapid 1923
FC Rapid 1923

Noul antrenor al Rapidului a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, în cadrul primei sale conferințe de presă de la semnarea cu echipa giuleșteană.



Antrenorul Rapidului respectă „Generația de Aur”

Neil Lennon a adus din nou în discuție faptul că îi cunoaște pe cei mai mari jucători români din istoria fotbalului, precum Gică Hagi, Dan Petrescu, Gică Popescu și Dorinel Munteanu: „Ei făceau parte dintr-o echipă fabuloasă, au inspirat numeroase generații de fotbaliști. Asta vrem să facem și noi. Este foarte bine să vedem din nou echipa națională a României la EURO. E un start grozav. Asta vreau să fac - să aduc succesul la clubul Rapid, să îl pun înapoi pe hartă.”

Lennon este fericit că a semnat cu Rapid. „Domnul Șucu m-a convins să vin aici”

„Sunt noul antrenor al clubului Rapid București, ceea ce mă face mândru și fericit. Sunt entuziasmat de noua provocare pe care o am și sper să aduc succes clubului de fotbal. Este o provocare nouă pentru mine și abia aștept să lucrez cu jucătorii, să îmi construiesc o echipă și să înregistrez succese la formația Rapidului. 

Domnul Șucu m-a convins să vin aici și sunt impresionat de principiile clubului de fotbal și de ceea ce vor să realizeze oficialii în legătură cu această echipă.”, a mărturisit noul tehnician din Giulești.

Nord-irlandezul nu promite trofee, dar va lupta pentru ele

„Nu vreau să promit că vom câștiga în mod sigur un trofeu, n-ar fi potrivit. Dar va trebui să luptăm, să fim puternici, să ne batem pentru succes. Să avem o mentalitate bună. Sper ca stilul meu să se potrivească formației. Am o experiență ca jucător și o experiență de 14 ani ca antrenor. Am cucerit trofee, am multe titluri, dar este mult de muncă.

Nu este ușor, trebuie să meriți să câștigi, acesta este mesajul către jucători și suporteri... trebuie să fim profesioniști 24 de ore din 24 și nici atunci nu este destul. Dar asta este calea. M-am uitat la meciurile Rapidului, este mult talent aici. Trebuie să fim constanți pe tot parcursul sezonului, nu doar împotriva celor mai mari cluburi. ”, a mai spus Neil Lennon.

Neil vrea să transforme Stadionul „Giulești” într-o fortăreață

Antrenorul Rapidului a mai spus că dorește ca Albion Rrahmani să rămână la echipa alb-vișinie, urmărind să creeze o atmosferă intimidantă în Giulești: „Nu vreau să plece nicăieri (n.r. - Rrahmani). E un jucător foarte bun, a avut un sezon fantastic, dar această discuție va avea loc în următoarea perioadă.

Stadionul e bun, e nou. Vreau ca acest loc să devină intimidant, ca pe o fortăreață, să fie un loc dificil pentru celelalte echipe care vin să joace. Putem determina o astfel de atmosferă la club prin performanțele pozitive pe care le arătăm suporterilor. Îmi place acustica, logistica de aici. Sunt impresionat.”, a mai spus Neil Lennon.

Lennon vrea să dezvolte tineri fotbaliști

„Noi urmărim fotbaliști care poate nu au atras atenția altor echipe. Vrem să îi aducem la Rapid, să îi creștem aici. Avem și noi jucători tineri la Rapid, vrem să îi dezvoltăm. Trebuie să îi încurajăm, să le oferim o șansă.

Vreau să mă provoc pe mine însumi, vreau să antrenez aici, într-o luptă cu ceilalți antrenori români, pe care îi respect foarte mult. Avem idei, câteva ținte, opțiuni și vom lucra la ele în următoarele săptămâni.

Avem o listă de opțiuni de jucători pentru multe poziții. Asta e norma pentru fiecare club mare, mai ales ca Rapidul. Am vorbit cu toți jucătorii, Săpunaru este un lider extraordinar, a avut o carieră fantastică. Am făcut cunoștință cu toți. 

Vreau ca fotbaliștii Rapidului să gândească precum niște campioni, să fie motivați. Vreau să aduc la echipă intensitate, standarde și profesionalism. Poate că o diferită mentalitate dintr-o altă cultură fotbalistică, dar acest lucru durează. Vreau ca jucătorii să fie mai puternici, mai pregătiți din punct de vedere fizic.

Pentru a fi campion, trebuie să fii consistent pe tot parcursul sezonului. Disciplină și a face sacrificii - nu este ușor să câștigi trofee.”, au fost declarațiile noului antrenor al echipei Rapid București, în cadrul primei sale conferințe de presă din România.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?