Superliga Romaniei Neil Lennon, primit cu brațele deschise de suporterii giuleșteni: „Mi-au urat un bun venit călduros”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Noul antrenor al formației Rapid București a oferit o serie de declarații după prima întrunire a echipei, înaintea sezonului care urmează. După o scurtă vacanță de la încheierea stagiunii 2023/2024, jucătorii echipei giuleștene s-au reunit luni, 10 iunie, într-un total de 33 de fotbaliști, în vederea pregătirii noului sezon.

Neil Lennon: „Trebuie să schimbăm un pic mentalitatea”

„Sunt pregătit pentru noul sezon. Sigur, avem o perioadă lungă de pregătire, dar e plăcut să văd reunirea echipei. Pauza a fost scurtă, așa că trebuie să îi luăm ușor pe jucători, că să ajungem treptat la condiția fizică pe care o vrem pentru startul campionatului.

Dar eu și staff-ul meu suntem foarte entuziasmați în privința provocărilor care stau în fața noastră. Sunt foarte mândru că am devenit antrenorul acestei echipe.

Astăzi i-am cunoscut pe jucători, pe mulți i-am văzut pentru prima dată. Cu câțiva dintre ei am făcut cunoștință în această dimineață și am stat puțin de vorbă. Am văzut deja mai multe meciuri din sezonul trecut. 

Cred că trebuie să schimbăm un pic mentalitatea, ceea ce poate să ne ia un pic de timp. O să încercăm să schimbăm un pic și defensiva, nu neapărat din punct de vedere structural, pentru că nu a fost la cel mai înalt nivel posibil în stagiunea precedentă.”, a spus noul antrenor al Rapidului.

Rrahmani, încă în lotul Rapidului

„Sunt cluburi bune în campionat - CFR Cluj, FCSB, Craiova, Farul. Sunt multe echipe bune. Nu pot promite că vom lua campionatul. Dar pot promite că vom fi un contender de top la titlu, că ne vom bate pentru primele locuri până la finalul sezonului.

Ar fi o promisiune lipsită de respect pentru rivali, dacă aș spune că noi suntem campioni deja. Ca să fac o comparație, cred că echipele de top din România s-ar lupta cu Celtic, echipe de aici ar fi pe locul al doilea sau al treilea în Scoția. 

Rrahmani este jucătorul nostru în acest moment. Nu știu de niciun transfer. E un jucător important, în viziunea mea. A avut un sezon foarte bun în tricoul Rapidului. Vom vedea, nu am un glob de cristal ca să văd viitorul. Clubul va decide, dar eu sper că mă bazez pe el”, a precizat Neil Lennon.  

„Am avut multe provocări în carieră, nu sunt speriat”

Lennon a mai mărturisit că are deja o relație bună cu suporterii rapidiști, nefiind greu de sesizat în oraș datorită trăsăturilor sale. De asemenea, antrenorul a mai spus că mentalitatea jucătorilor giuleșteni, indiferent de vârstă, trebuie schimbată: „Mă întrebați dacă jucătorii care nu mai sunt tineri pot să-și schimbe mentalitatea. Trebuie, pentru că altfel o să terminăn tot pe locul al șaselea. Trebuie să avem evoluții mai consistente.

Ca să fii campion, trebuie să ai consistență... Trebuie să te bucuri de o victorie, dar să începi să muncești imediat pentru victoria viitoare. E o muncă pe care trebuie să o faci săptămână de săptămână.

Am avut multe provocări în carieră, nu sunt speriat. Am lucrat cu succes la un club uriaș din Scoția. Sigur că nu va fi ușor, dar privesc cu optimism această nouă provocare. Trebuie să ne punem amprenta proprie pe evoluțiile echipei, poate că adaptarea jucătorilor va dura o perioadă. Dar e fotbal, ei vor înțelege ce vrem, în cele din urmă. 

Sunt foarte mulțumit că am reușit să mă întâlnesc și cu fani ai Rapidului. Am urmărit meciurile și am văzut cât de pasionați sunt de fotbal și cât de mult iubesc clubul. Și la Celtic am avut parte de un club cu fani pasionali, sunt obișnuit cu o asemenea galerie. Deja am întâlnit fani în oraș, nu a fost dificil să fiu recunsocut cu părul meu roșu (râde). Mi-au urat un bun venit călduros.”, a mai spus Neil Lennon, potrivit sport.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel