Superliga Romaniei Neil Lennon vrea să facă performanțe la Rapid. „Va fi interesant să concurez cu Petrescu, Hagi - legende ale fotbalului românesc”

Data publicării:
Facebook FC Rapid
Facebook FC Rapid

Noul antrenor al echipei Rapid București a recunoscut că va fi o provocare să conducă formația alb-vișinie spre cucerirea titlului din sezonul viitor, mai ales că celelalte cluburi mari de fotbal din România au antrenori precum Dan Petrescu sau Gică Hagi.



Șucu i-a lăsat o impresie pozitivă lui Lennon

Neil Lennon a fost prezentat oficial luni, 20 mai, pe toate paginile sociale ale clubului Rapid București. Antrenorul nord-irlandez a oferit un interviu complex canalului Rapid TV, unde a explicat ce obiective are pentru sezonul viitor, dar și ce impresii i-au lăsat acționarul majoritar Dan Șucu și întregul complex de pregătire al clubului de fotbal din Giulești.

„La început, am vorbit cu domnul Șucu și Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat.

Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucuros să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Sunt entuziasmat, este o mare oportunitate pentru mine.”, a spus Lennon.

Lennon cunoaște rivalitățile clubului giuleștean

„Știam despre echipă, având în vedere că am crescut în anii '70, '80, '90, atunci când fotbalul românesc era celebru în toată lumea. Așa că știam de Steaua, Rapid, Dinamo, Cluj. Am o experiență personală ca antrenor al unei echipe care a jucat împotriva celor de la Cluj. Știu câte ceva despre cluburile din România și, bineînțeles, am studiat Rapidul. Cred că este o nouă eră pentru club.

Domnul Șucu dorește să ducă clubul la nivelul următor, nu doar în ceea ce privește fotbalul, ci chiar dincolo de acesta. Înțeleg situația prin care a trecut echipa, dar fiecare meci este important, fiecare derby este important. Am urmărit meciul și am fost bucuros de ce am văzut. Echipa a jucat bine, a avut o energie bună, a marcat goluri frumoase și este foarte important felul în care am terminat campionatul. Bineînțeles, nu a fost sezonul pe care ni l-am fi dorit, dar ne propunem să construim pe ceea ce a fost bun în acest sezon și să îmbunătățim lucrurile.”, a mai spus noul antrenor al giuleștenilor.

Neil are planuri mari în Giulești

„Am urmărit multe meciuri ale echipei în ultimele săptămâni. Nu doar înainte de play-off, ci și după. Este loc pentru îmbunătățiri, trebuie să devenim mai buni. Mergem înainte, arătăm bine, dar sunt lucruri pe care le putem face să funcționeze mai bine. Filosofia mea este atacul, ne trebuie o structură bună. Vrem să jucăm agresiv, un fotbal rapid.

Sper să putem aduce jucători care să ne încânte. De asemenea, îmi doresc să ne asigurăm că, din punct de vedere defensiv, vom fi de neînvins, asta necesită multă muncă, să facem sacrificii și să fim disciplinați. Să ne exprimăm atacul în teren. Avem aceste idei pe care vrem să le punem în aplicare, dar momentan, nu vă pot spune mai multe. Încă este prea devreme. Suntem foarte entuziasmați pentru ceea ce urmează.

Îmi plac mai multe sisteme. Îmi plac 4-3-3, 3-5-2, 4-4-2. Nu contează, trebuie să alegem sistemul care se potrivește cel mai bine jucătorilor pe care îi avem. Vom vorbi despre ce vrem să facem sezonul acesta și înaintea acestuia. Aceste discuții vor avea loc înainte de a începe noul sezon.”, a mai afirmat antrenorul britanic.

„Planul este să câștigăm trofee, să câștigăm campionate”

Lennon și-a trasat clar obiectivele la Rapid, afirmând că dorește să câștige trofee, în fruntea giuleștenilor: „Vrem să construim o echipă de care clubul Rapid să fie mândru și, de asemenea, să ne bucurăm publicul. Fotbalul este atât o afacere, cât și un mijloc de divertisment. Vrem să îi bucurăm pe suporteri.

Planul este să câștigăm trofee, să câștigăm campionate, lucru care presupune foarte multă muncă, dar este un sentiment plin de satisfacție. Trebuie să faci sacrificii și să fii disciplinat. Trebuie să dăm un bun exemplu, să fim modele pentru suporteri. Toate acestea sunt lucruri pe care vrem să le implementăm. Așa cum se cere și este normal la un club. 

Sper ca jucătorilor să le facă plăcere să lucreze cu mine și cu staff-ul meu, având multă experiență în pregătirea echipelor. Cu toții suntem în fotbal de ceva vreme, am fost jucători, acum suntem antrenori de ceva timp. Vrem să ne aducem experiența în slujba Rapidului, să o transmitem atât jucătorilor tineri, cât și către seniori. Vom aduce o cultură diferită pentru anumiți jucători, însă pe care îi voi avea la dispoziție, sunt jucători buni, pe care cred că îi putem face să fie și mai buni. 

Lennon are ochi pentru talente. Vrea să crească jucători tineri la Rapid

„Jucătorii tineri sunt foarte importanți pentru mine. Dacă eu cred în jucător și dacă eu cred că jucătorul aduce valoare echipei, atunci este foarte important. Vrem să dezvoltăm un grup de jucători la Rapid, precum și să aducem unii noi.

Sper că voi avea o conexiune bună cu suporterii, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanță. Asta este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Știu că există rivalități vechi între echipe și suporteri, dar sunt obișnuit cu asta.

Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal: să obținem performanțe în cadrul clubului. Ceea ce am eu este experiența de a câștiga campionate. Noi trebuie să încercăm să câștigăm, dar există foarte multă competiție și cluburi mari aici. Cunosc câțiva antrenori: Petrescu, Hagi - sunt legende ale fotbalului românesc, deci va fi foarte interesant să concurez cu ei.”, au fost declarațiile lui Neil Lennon.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?