Echipa nationala Nici Nicolae Stanciu nu e liniștit: „Toți ne gândim la meciul cu Ucraina”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Căpitanul echipei naționale a detaliat obiectivele formației, dar a adus în discuție și starea de sănătate a „tricolorilor”, înainte de meciurile de pregătire pentru EURO 2024.



Stanciu: „ Mă interesează ce facem noi”

Căpitanul echipei naționale, Nicolae Stanciu, a afirmat, luni, că nu dă pronosticuri sau propune obiective înainte de participarea la Campionatul European, dar a promis că fiecare jucător va da totul la fiecare meci din Germania.

„Cred că am demonstrat în preliminarii că forța grupului este una mare și este ceva deosebit. Nu pot să vă promit nimic, cum nu am făcut-o nici înainte de preliminarii. Dar cert este că vom juca și vom da totul la fiecare meci la acest European. Nu va fi niciun jucător din echipa națională care să aibă vreun regret după niciun meci. O vom lua pas cu pas, așa cum am făcut și înainte de preliminarii. Acum ne gândim la meciurile de pregătire, apoi la primul meci cu Ucraina. Este cel mai important.

Apoi mă voi gândi la Belgia, la Slovacia și, Doamne ajută!, să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ieși din grupe. Iar după vom putea vorbi despre mai mult. Deocamdată nu cred că se gândește nimeni la sferturi, toți ne gândim la meciul cu Ucraina. Nu știu cu ce șansă plecăm în grupă. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre astfel de lucruri.

Știu ceea ce facem, ce fel de caractere am lângă mine zi de zi în cantonamentul echipei naționale. Și înainte de preliminarii s-a spus că plecăm cu șansa a patra, dar nu ne-a interesat acest lucru foarte mult. Și nu mă interesează nici valoarea lotului sau la cât sunt cotați jucătorii adverși, mă interesează ce facem noi, cum ne pregătim și să fim bine pe 17, înainte de primul meci”, a declarat Stanciu, într-o conferință de presă.

„Starea de spirit este foarte bună”


Stanciu a mai spus că jucătorii echipei naționale sunt încrezători, înaintea turneului final: „Ne simțim destul de bine, ne bucurăm că suntem din nou împreună. Starea de spirit este așa cum a fost întotdeauna, una foarte bună. Suntem încrezători, dar avem aceste două meciuri în față și trebuie să ne concentrăm pe ele. Iar după vom avea timp încă o săptămână să pregătim ceea ce ne așteaptă în Germania.

Din punctul meu de vedere, nu este nicio presiune. Personal nu mă gândesc la un adversar pe care îl voi întâlni ca fiind un meci cu presiune. Consider că presiunea este alta, sunt alți oameni în lume cu presiune mai mare.

Cred că trebuie să ne bucurăm de fotbal, de ceea ce avem în față, de acest european, să fim încrezători. Dar la fel de bine să fim conștienți că acolo este un alt nivel și trebuie să ne ridicăm și noi nivelul, să arătăm mai bine decât am făcut-o în preliminarii. Cel mai important este că toți suntem conștienți de lucrul ăsta și muncim împreună pentru a ajunge la cea mai bună versiune a noastră”, a completat mijlocașul naționalei.

CITEȘTE ȘI Edi Iordănescu răspunde contestatarilor: „Eu nu am niciodată orgolii când vorbim despre echipa națională”

Forma fizică, cea mai importantă după meciurile amicale

Referitor la meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein, Nicolae Stanciu a afirmat că cel mai important element rămâne starea de sănătate a jucătorilor după aceste două jocuri test.
„Cel mai important aspect din aceste două meciuri ar fi să ieșim toți sănătoși, să nu avem probleme. Dar asta nu înseamnă că vom trata meciurile ca și cum nu ar fi unul oficial. Trebuie să ne ridicăm nivelul, avem o săptămână de când suntem împreună și trebuie să punem în aplicare ceea ce Mister ne cere și am lucrat la antrenamente.

Ne dorim să câștigăm, sunt două meciuri pe care le tratăm ca și cum ar fi oficiale, pentru moralul nostru și încrederea noastră ar fi bine să le câștigăm. Și la fel de important este să nu ne accidentăm, să mergem toți în Germania”, a mai afirmat acesta, citat de Agerpres.

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Lotul preliminar convocat de Iordănescu poate fi accesat AICI.

Programul echipei naționale a României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria (amical)

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein (amical)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?