Tenis Nick Kyrgios are deja planuri de retragere. A anunţat cât timp vrea să mai joace

Data publicării:
Photo by Mario Gogh on Unsplash
Photo by Mario Gogh on Unsplash

Tenismenul australian Nick Kyrgios a anunţat cât va mai juca, înainte de a se retrage. Tenismanul australian Nick Kyrgios, fost finalist la Wimbledon, a anunţat că intenţionează să mai joace încă un an sau doi înainte de a se retrage din circuit, informează AFP.

"Dacă ar fi după mine, nu mi-aş dori să mai joc, să fiu sincer", a declarat Kyrgios (28 de ani), precizând că a fost "epuizat" de cele trei intervenţii chirurgicale efectuate în ultimii ani.

Capriciosul jucător de la antipozi s-a operat la genunchi în ianuarie, iar apoi a renunţat să revină la Wimbledon, turneu la care a disputa singura sa finală de Mare Şlem, în 2022, pierdută în faţa sârbului Novak Djokovic, după ce şi-a rupt un ligament la încheietura mâinii.

De la turneul de la Tokyo, din octombrie 2022 (înfrângere în sferturi împotriva lui Taylor Fritz), el a jucat un singur meci (o înfrângere în iunie 2023 la Stuttgart împotriva chinezului Yibing Wu) şi sâmbătă a declarat forfait pentru Australian Open 2024, care va avea loc în ianuarie.

"Sunt epuizat, obosit. A trebuit să fac trei operaţii", a spus jucătorul în cadrul podcastului On Purpose with Jay Shetty'", săptămâna aceasta. Întotdeauna mi-am dorit să am o familie, dar nu vreau să sufăr", a adăugat jucătorul, care a acces pe locul 13 mondial, cel mai bun clasament al său, în 2016.

"Dacă ar fi după mine, nu aş vrea să mai joc, sincer să fiu. Trebuie să continui, mai am multe de oferit, dar nu vreau să mai joc. Când mă trezesc, nu pot face un pas fără să mă doară. Vreau să mai mai joc doar încă un an sau doi, să revin în vârf şi să plec oricând vreau. Aş detesta să fac încă o operaţie sau ceva de genul acesta, dar cred că pot avea încă unul sau doi ani buni, a conchis Nick Kyrgios, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel