Handbal Nicolae Cristian Ungureanu este noul jucător al celor de la CSM Constanţa

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Nicolae Cristian Ungureanu s-a transferat de la CSA Steaua la CSM Constanţa, vicecampioana României la handbal masculin. Ungureanu joacă pe poziţia de inter dreapta. Jucătorul în vârstă de 29 ani a ajuns cu Steaua în sferturile de finală la ultima ediţie a EHF European Cup.

Handbalistul ploieştean a mai evoluat la CSM Bucureşti, HC Vaslui şi CSM Făgăraş, dar şi la echipele de juniori, tineret şi seniori ale României. Are în palmares un titlu mondial universitar, câştigat în 2016, este vicecampion naţional, în perioada 2015-17, şi câştigător al Cupei României, în 2016, cu CSM Bucureşti, echipă alături de care a evoluat în EHF European Cup şi EHF Cup.

Experienţa acumulată în Liga Zimbrilor şi statura sa impresionantă, 1,93 m, 97 kg, sunt două dintre atuurile care l-au recomandat în ultimele sezoane ca pe un inter de forţă la linia de 9 metri şi o variantă pentru echipa naţională, notează clubul în comunicat. Selecţionerul George Buricea, care este şi antrenorul echipei de la malul Mării Negre, l-a convocat pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial, pierdut în faţa Cehiei.

Ungureanu este al doilea transfer efectuat în această vară de echipa constănţeană, după pivotul Andras Szasz (30 ani), care a evoluat în ultimele trei sezoane la CSM Bucureşti.

CSM Constanţa s-a despărţit de centrul Liviu Caba (CSM Bucureşti) şi de pivotul Daniel Susanu (ACS HC Buzău 2012), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel