Fotbal Nicolae Dică a semnat cu FC Argeş şi vrea promovarea în Liga 1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

După instalarea lui Dani Coman în funcţia de preşedinte, FC Argeş l-a numit ca antrenor principal pe Nicolae Dică, fostul tehnician al celor de la FC U Craiova 1948 şi FC Voluntari, cele două echipe care au retrogradat în acest sezon. 



"Bine ai revenit acasă, Nicolae Dică! 

Piteșteanul nostru se întoarce de astăzi pe banca clubului unde a făcut primii pași în fotbal. În cariera de jucător a îmbrăcat tricoul alb-violet de 88 ori, reușind să marcheze 34 de goluri. Ca antrenor, de numele său se leagă revenirea clubului nostru în fotbalul mare, obținând promovarea în liga secundă, în 2017. A contribuit și la promovarea în Liga 1 din 2020, fiind la cârma echipei în prima parte a acelui sezon de ligă secundă.

Staff-ul lui Nicolae Dică va fi compus din George Cotigă, Viorel Tănase, Ionuț Boșneag și Carmel “Bebe” Bărbulescu.

Mult succes, Nick! Hai, FC Argeș!", au scris cei de la FC Argeş pe Facebook. 

Dică spune că Voluntari şi FC U i-au distrus CV-ul 

"Aceste două cluburi mi-au stricat mie cariera. Carieră la care am muncit în 10 ani de zile. Nu mi-au dat nicio şansă. O lună de zile, ce şansă să fie. Din punctul meu de vedere, doar rău mi-au făcut. Dar eu nu am gândit cu răutate faţă de cele două cluburi. Însă există şi un Dumnezeu şi te mai şi vede. Când îţi baţi joc de anumite persoane... 

Eu am spus asta şi o voi spune mereu. Am muncit 10 ani la cariera mea, am fost la Liga 3, am fost antrenor secund, am muncit la Liga 2, am muncit să ajung undeva. În aceste două etape ale vieţii s-a şters tot şi trebuie să o iau de la început. Dar nu am nicio problemă, o voi face. 

La Voluntari îmi reproşez că m-am dus şi am încercat să schimb stilul de joc al echipei. Stil pe care echipa îl avea în ultimii doi-trei ani. Am analizat şi am făcut această greşeală, pentru că mi-am dorit să schimb stilul. Echipa juca pe 5-4-1, în propria jumătate, pe contraatac. Eu voiam un 4-2-3-1 sau un 4-3-3, voiam să avem iniţierea jocului de la portar, cu fundaşii centrali, să avem posesie, să încercăm să avem ocazii multe. Am vrut să schimb asta şi aici am greşit. Nu trebuia să fac acest lucru. Mi-am dat seama înainte de meciul cu U Cluj, din ultima etapă, când am revenit la acel 5-4-1 sau 3-4-3, ca echipa să fie mai bună pe contraatac. Puteam câştiga acel joc. Dezamăgirea mare a fost că după acel meci stăteam în vestiar cu preşedintele clubului, care îmi spunea că e mulţumit, vorbeam să mai aducem jucători. Şi după aia, la trei zile, să ajungem la despărţire... Greşeala mea a fost că am vrut să schimb într-o perioadă foarte scurtă. Trebuia să aştept vara, să îmi aduc jucători, să le implementez ce vreau eu de la echipă. Asta am greşit acolo. 

La Craiova nu am greşit cu nimic. Când vine patronul şi spune că vrea să rupem contractul, dar nu are ce să îmi reproşeze... Eu ştiu motivul pentru care am fost dat afară, dar nu vreau să îl spun, că e bizar. Nu e legat de jucători. Adică nu ştiu. Erau anumiţi jucători la care patronul spunea că nu îi pot ţine rezervă, că au 14.000 de euro salariu. Aşa consideram eu, că nu se antrenează, că nu joacă cum trebuie. Dar la Craiova eu nu îmi reproşez nimic", a declarat recent Nicolae Dică. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?